FC Breukelen 3 hervat competitie met plichtmatige overwinning

swiftamsterdam
3e
Na een lange winterstop mocht het derde elftal afgelopen weekend de schoenen eindelijk weer uit het vet halen. In de winter heeft het derde elftal Olivier Branderhorst mogen verwelkomen. De makkelijk scorende spits heeft in het verleden zijn waarde al bewezen FC Breukelen 3. Na de winterstop heeft de ploeg wel al een aantal keer getraind, maar is er enkel wedstrijdritme opgedaan tegen de buren van Maarssen 1. Deze ploeg werd met 2-0 verslagen in een wedstrijd waarin het elftal vooral de discipline hoog in het vaandel had staan.

In de koude vroege morgen trok het derde elftal richting Amsterdam om het op te nemen tegen hekkensluiter Swift 4. Ondanks dat deze ploeg onderaan staat hebben zij wel de nummer 2 van de ranglijst weten te verslaan en gaan zij zelden zonder slag of stoot ten onder. FC Breukelen 3 was dus gewaarschuwd. Na ongeveer een kwartier was het de zeer alerte Danijel Mahmutovic die in twee instanties de stand op 0-1 wist te brengen. De op de counter loerende thuisploeg kwam na ongeveer een half uur langszij na een goede actie van de behendige rechtsbuiten. Het was opnieuw Danijel ‘koning van de rebound’ Mahmutovic die de Breukelse formatie nog voor de rust op voorsprong wist te brengen.

Olivier Branderhorst had niet veel tijd nodig om als officiële speler van FC Breukelen 3 het net te vinden. Vijf minuten na de rust promoveerde hij de bal die knap binnen gehouden werd door Rick van der Velde tot doelpunt. De stand kwam hiermee op 1-3 en hiermee leek de wedstrijd in veilige haven voor de uitploeg. Toen Rick van der Velde de 1-4 binnen wist te koppen uit een vrije bal van Emiel Schnell leek een grotere uitslag in de maak. Ondanks een atletische poging van Michael Burkel die op de lat uiteenspatte lukte het Breukelen niet om het net nogmaals te vinden. Wel profiteerde de thuisploeg van een slippertje achterin, waardoor zij de eindstand op 2-4 bepaalden.

Na de wedstrijd bleek de naaste belager Buitenveldert 2 een gelijkspel te hebben behaald waardoor het gat nu 11 punten is met de nummer 2 van de ranglijst. Dit geeft goede moed voor een vroegtijdige titel, maar voorlopig moet de ploeg zelf gewoon blijven winnen. Aanstaande zaterdag komt de fysiek sterkte nummer 4 van de competitie JOS-Watergraafsmeer 2 op bezoek en dan is het aan het derde elftal om opnieuw de volle winst te behalen.