E5 toont 2 gezichten

desto
e5
Na de zeperd van vorige week rustte er een zware taak op het geheel om het team weer op de rit te krijgen. Dit ging de afgelopen week niet vanzelf maar de boodschap is “doe er alles aan dan kun je met opgeheven hoofd van het veld stappen”. Na een wandeling van een aantal minuten naar het verste veld, werd in de koude maar met een lekker zonnetje gestart met de warming-up.

De tijd vloog voorbij en voor we het wisten wilde de scheidsrechter al beginnen. De yel werd een beetje plichtmatig afgewerkt maar wellicht zou de drang naar de wedstrijd en het zonnetje hier verbetering in brengen. De aftrap was voor DESTO en deze werd direct onderschept door onze voorwaartsen. Flitsend stond men voor de goal maar het schot was te slap en een makkelijke prooi voor de keeper. Dit was geen voorbode voor de rest van de 1e helft want plichtmatig werd de bal rondgespeeld en de acties waren niet zoals men van de E5 gewend is. Van beide kanten sleepte het spel zich voort. Na een kleine 5 minuten volgde een blessure golf. Was het eerst Levi die bijna het halve veld meenam met zijn schot en hierdoor uitviel, even later was het Ryan die last van zijn knie kreeg. Tot slot maakte Timo ook al met knieklachten de wissel trilogie vol.

De grootste kans in de eerste helft was voor Presley, Presley, die vijf meter voor de goal de bal niet dwars door het net joeg maar een lief schot op het doel losliet. De verdediging met aanvoerder Samuel, Jorian en Ryan hield met hulp van de terugkomende voorhoede de achterdeur dicht. En het is een verademing met een vaste keeper op de goal. Onze Lars die ons soms versteld doet staan en ons dan weer de grootste angsten doet doorstaan voelt zich steeds beter op zijn gemak tussen de palen. Coachend steunt hij de achterhoede ook vandaag weer. Uiteindelijk werd dan ook de rust bereikt met een brilstand.

Getracht werd onze jongens weer de snelheid en de schwung in het spel te laten krijgen welke zij tot en met de oefenwedstrijden in 2016 op de mat legden. Combinatievoetbal met een vleugje egoïsme en de inschuivende achterhoede moesten ons de punten kunnen bezorgen.

Vooralsnog werd de 2e helft echter gestart zoals de eerste werd afgesloten en het leek erop dat beide partijen gokten op een toevalstreffer. Het was Presley die tweede helft had aangegrepen om het voortouw te nemen. Ouderwetse werklust en zo verzette hij weer vele meters en werkte hard om te ondersteunen waar nodig. Ondertussen waren het Deylano en Levi die voorin voor onrust zorgden met diverse combinaties en bewegingen. Toch bleef het een gelijkopgaande partij met een licht overwicht voor FC Breukelen. Naarmate de wedstrijd vorderde begon het publiek zich te roeren door schouderduwtjes te betitelen als overtredingen waar minstens een vrije trap voor gegeven moest worden en de enigszins warrig leidende scheidsrechter ging hierin mee.

Gelukkig lieten de All Whites zich hierdoor niet van de wijs brengen en zo kwamen zij richting de laatste 5 minuten. Met een snelle aanval over rechts van Deylano werd Levi in stelling gebracht. Levi draaide vervolgens goed weg en knalde de bal venijnig in de linker bovenhoek. Een verdiende voorsprong gezien het veranderde spelbeeld maar de winst was nog lang niet binnen. Echter we schrijven een kleine 2 minuten later, en de zoveelste corner. Samuel achter de bal met zijn linker en een lage schuiver volgt. Paniekerig door de beweging komt hij tegen een been van de tegenstander en …………. 2-0.

De armen gingen de lucht in, het team sprintte achter elkaar aan en het feestje werd samen gevierd. Er volgde nog een spannende slotfase en met een aantal schwalbes werden er nog wat hachelijke situaties gecreëerd vlak voor onze goal maar daar was Timo die blokte en zijn voet overal tussen had. Uiteindelijk was de tijd verstreken en had het eindsignaal moeten klinken. De scheids had er echter zin in en DESTO mocht nog een aantal malen aanvallen. Een schouderduw kwam nog te staan op een reprimande en vervolgens nog een corner. Hieruit werd de 1-2 binnengeschoten, de scheidsrechter werd er nogmaals op gewezen dat de tijd verstreken was. FC Breukelen ging met de aftrap nogmaals in de aanval en toen bleek het welletjes, en werd er afgefloten. FC Breukelen had de tweede helft de juiste weg weer in geslagen en zo werd de winst binnengesleept.

Volgende same time, same place, same teams, maar dan voor de beker,  onder voorbehoud want er zijn onderhandelingen om de wedstrijd later te laten plaatsvinden.