Spits maatje te groot voor Mini's

hsv'69
f8
Na het succesvolle debuut tegen Kockengen, speelde de F8 deze week voor het eerst een uitwedstrijd. Na een prachtige polderrit mochten we op een speciaal F-veld spelen tegen HSV. De mannen en meisje hadden er weer ontzettend veel zin in en de warming-up werd door iedereen goed meegedaan. Siem werd ondertussen ingeschoten, want die ging de eerste helft keepen.

De wedstrijd begon en al snel stonden we onder druk. Al na een paar minuten een hard schot van de grootste speler van HSV, maar die werd door Siem goed tegen gehouden. Toch scoorde dezelfde grote speler binnen 10 minuten de 1-0 en de 2-0. Maar … We lieten ons niet kennen en gingen stug door. We konden zelf ook een paar keer in de aanval. In één van deze aanvallen was Luca meegekomen en die schoot de bal langs de keeper van HSV: 2-1. Het bleef op en neer gaan met af en toe heel gevaarlijke aanvallen van HSV, waar de grote spits nog een paar kansen kreeg. Eén daarvan werd nog een doelpunt, zodat het bij rust 3-1 was.

IMG_2170

Na de heerlijke limo begonnen we weer enthousiast aan de tweede helft. Luca Leeflang ging keepen. Het bleef ook lange tijd 3-1, met in het begin van de tweede helft een paar hele goede reddingen van Luca. Hij legde later in de auto uit dat hij dat geleerd had bij Zappsport en Ajax tv. Dat is bij deze dus verplichte kost! Breukelen probeerde met steeds meer spelers aan te vallen, en ja, dan loop je ook een risico. Zo kon het gebeuren dat de HSV spits een aantal keer alleen op het doel van Luca af kon lopen. Helaas vielen er daardoor nog een paar doelpunten en werd de uitslag 6-1.

Ondanks het verlies was iedereen nog even enthousiast, en terecht! We hebben hardstikke goed gevoetbald tegen deze jongens. Het was dat die ene speler zo veel sterker was dan de rest. Dat zagen ook de scouts van de VSV, die kwamen kijken hoe we het er vanaf brachten. En …. De penalty’s na afloop werden door ons het best ingeschoten. Luca kreeg er maar eentje tegen en wij scoorden er minstens 4!

Tot volgende week, dan mogen we naar Wilnis.