Mini-dagboek: FC Breukelen 2 op trainingskamp

2e
Voor het 2de achtereenvolgende jaar bivakkeert het 2de team voor een teambuildingweekend in Arnhem. Na het succes van vorig jaar was er geen reden om een andere locatie te kiezen en zelfs ons hotel was blij ons weer terug te zien. Toen we ook in de horeca herkend werden, begonnen we ons een beetje zorgen te maken, maar ook daar werd de deur opengehouden en waren we van harte welkom.

Vanaf 14 uur druppelden de stafleden en spelers binnen in het hotel direct achter de Korenmarkt. Om 20 uur stond de ontvangstborrel gepland, werden de eerste gesprekken gevoerd met betrekking tot het komend seizoen, en werd er vervolgens gezamenlijk gedineerd in het Mexicaanse restaurant Amigo.

IMG_7059
Gringo’s uit Breukelen

Daarna zocht men gezamenlijk het nachtleven op, werden er enkele drankjes gedronken, maar kon teammanager Jack Salakory bij het koppentellen tijdens het ontbijt, gelukkig vaststellen dat iedereen de weg naar het hotel (toch zeker 100 meter van de uitgaansgelegenheden verwijderd) weer terug had gevonden.

Naast een eigen bijdrage van de spelers wordt dit trainingskamp mogelijk gemaakt door onze talentensponsors (zie het bord met sponsornamen bij de entree van ons sportcomplex) en daar zijn wij hen zeer dankbaar voor.

Dag 2 begon met een gemeenschappelijk ontbijt in het hotel, waar de croissants en paracetamol gretig aftrek vonden. In plaats van een oefenwedstrijd had de technische staf deze keer voor een indoor evenement gekozen en gezien de weersomstandigheden was dit een goede keuze. Dankzij een tip van het eerste elftal van Nita was gekozen voor Bubble voetbal en beachsoccer in de Beachfabriek te Nijmegen.

In de voormalige Honig fabriek zijn 3 zandveldjes neergelegd waar voetbalteams zich uit kunnen leven. Bij Bubble voetbal krijgen de spelers een grote doorzichtige skippybal over hun hoofd en middel heen, waardoor alleen de benen eronder uitsteken. Je botst en stuitert tegen elkaar door de grote diameter van de skippybal. Binnen 5 minuten hangt je tong op je schoenen en na 45 minuten waren de spelers dan ook behoorlijk uitgeput. Toch werd er daarna nogmaals 45 minuten gebeachvoetbald. De rest van de middag werd besteed aan de gesprekken met spelers aangaande het komend seizoen. En als eerste maakte aanvoerder Sven van Vuuren en spits David Rommy bekend ook volgend seizoen bij Breukelen te blijven spelen.

In de loop van de middag arriveerden ook de 1-ste elftalspelers Nick Turksma en Nino Scheenhart om aan het avondprogramma deel te nemen. De avond begon met een diner in Sumo en aansluitend volgden weer vele voetstappen in het Arnhemse nachtleven en hier stopt het 2de deel van het dagboek, want “what happens in Arnhem stays in Arnhem” (maar met de teambuilding zit het wel goed….)

IMG_7068
Aandachtig luisterend bij uitleg Bubble voetbal

IMG_7072
David Rommy is eruit, Sven van Vuuren kijkt nog moeilijk maar blijft ook nog een seizoen

IMG_7076
Rammen met die ballen

IMG_7077
Volle bak met Beachsoccer

IMG_7087
Gezamenlijk diner in Sumo