E5 slaagt ruimschoots

kockengen
e5
Werd vorige week de oefencampagne gestart tegen de E3 van vv Kockengen, vandaag stond de afsluiting hiervan op het programma. Wederom in en tegen Kockengen met dien verstande dat nu tegen de E2, bestaande uit 2e jaars E en een klasse hoger ingedeeld, werd gespeeld. De eerste echte test om helder te krijgen waar onze jongens staan zo halverwege het seizoen en of men klaar is voor het tweede deel waar men een sprong van ruim 2 klassen heeft gedaan.

Met totaal andere weersomstandigheden en een straffe wind over het veld werd het veld betreden voor de warming-up. Hier en daar klonken geluiden van pijn in de buik, moe of klachten aan de voet. Toch wilde iedereen voetballen en zo werd er met een stevige tegenwind afgetrapt. Slordigheidjes en nog even wennen leverde balbezit op voor de tegenpartij. Direct werd geschakeld door hen en luttele seconden later stond de 1-0 al op papier. Hoewel er wel gewaarschuwd was voor de wind bleek dit toch moeilijk maar na de snelle achterstand werd de knop omgezet en  gevochten voor elke meter. Omschakelingen en aanvallen liepen beter, het team stond er weer. Toch waren de eerste kansen speldenprikjes, maar het vertrouwen was er en dit is het belangrijkste.

Uiteindelijk werd de stand gelijk getrokken vanuit de eerste corner. Door Samuel laag genomen, een gevaarlijk wapen zo bleek, want paniekerig werd deze verwerkt tot eigen goal. Toch nam korte tijd later Kockengen wederom de voorsprong door keeper Lars te verslaan. Met sneeuwbuitjes en een striemende wind werd er keihard gewerkt en soms moesten de jongens zelfs met een hand voor het gezicht richting de bal kijken. Pijntjes zijn altijd erger met slecht weer en zo hierdoor werd er dan kort en veel gewisseld en zelfs even met een man minder gespeeld. Het spel ging gelijk op, Lars hield zijn doel schoon met een aantal mooie reddingen, aan de andere kant werd te veel tijd genomen of gepriegeld voor het doel. Met een 2-1 voorsprong voor de thuisploeg ging men de rust in.

Puntjes als wind in de rug en van afstand schieten werden besproken en na een zeer korte rust werd er snel weer afgetrapt. Eindelijk kwam Breukelen aan lekker aanvallen toe en was het Kockengen welke werd teruggedrongen. Het enige wat veelvuldig werd vergeten is dat niemand sneller is dan de bal en wanneer je deze dan voorbij laat rollen haal je hem vaak niet meer bij. Kansjes werden gecreëerd en de voorzetten van Deylano en Presley kwamen met enige regelmaat voor de goal maar schoten van Levi en de twee eerder genoemden werden vakkundig gekeerd door de keeper van Kockengen. Aan de andere werden de aanvallen afgeslagen door de drie-eenheid Samuel, Ryan en Jorian. Het is een genot om dit super trio te zien spelen, koel, zelfverzekerd en op zijn tijd inschuivend.

Wanneer de tegenstander al sporadisch doorbrak was het Lars, die vandaag liet zien de skills van het keepen te beheersen, en werkelijk de mooiste reddingen had. Een compleet team, met een keeper, een goede achterhoede en een veel scorende voorhoede. wat wil een team nog meer. Doelpunt bleven vooralsnog uit maar er was, op dat moment, maar een team wat aanspraak kon maken op een goal en dit waren de All Whites. Ondanks de soms barre omstandigheden toonden beide kanten zich bikkels want men bleef doorgaan. Uiteindelijk was het inderdaad Breukelen dat 10 minuten voor tijd de stand verdiend gelijk trok. Een pass van Timo op Deylano in de diepte werd nipt binnengehouden. Rustig trok Deylano de bal voor de goal en was het Levi die met een lekkere trap de bal onhoudbaar binnenschoot.

Breukelen drukte door en met weer een sneeuwbui werd de volgende corner genoteerd. Er werd geopperd om de wedstrijd maar te beëindigen en zo geschiedde 5 minuten voor tijd. Hoewel de wind de teams parten speelden was het uiteindelijk FCB die de meeste aanspraak mocht maken, helaas werd hij gestaakt. Wanneer je met een grote uitslag wint heet het tegenwoordig een pupillenuitslag dus heeft de E5 vandaag met deze 2-2 een volwassen uitslag kunnen noteren. Daarnaast hebben zij laten zien klaar te zijn voor de tweede seizoenshelft.

Volgende week start de voorjaarscompetitie met een uitwedstrijd tegen SCH ’44 en zal de wedstrijd aanvangen om 9.00 uur.