Ruime oefenzege E5

kockengen
e5
Na de succesvolle najaarscompetitie en bekerpoule wacht de E5 een nieuwe uitdaging. Door de KNVB van de 7e naar de 5e klasse gepromoveerd. Inmiddels zijn zij weer volop in training en dit moet natuurlijk afgewisseld worden met oefenwedstrijden. Zo werd er dan ook vandaag afgetrapt bij en tegen vv Kockengen E3.

Met het ontbreken van Ryan die bij Bartje op bezoek was werd zonder wissel aan de wedstrijd begonnen in een 1-2-1-3 opstelling. Het bleek weer even wennen na al die oliebollen en er werd aan beide kanten een kansje genoteerd. De eerste corner werd deze, door de afwezigheid van Ryan, op links genomen door Levi. Licht indraaiend kwam deze op een kleine 10 meter van de goal voor de voeten van Samuel. Deze haalde verwoestend uit en scoorde de 1e goal voor de E5 in 2016. Vanaf de aftrap drukte Kockengen door en de behendige aanvoerder was er als de kippen bij om tussen 2 man de bal op te pikken en binnen de minuut de gelijkmaker te laten noteren. Wakker of niet het spel golfde op en neer en zo werd aan beide kanten de verdediging op de proef gesteld zonder resultaat. Het was Presley in de 9e minuut die de keeper met een panna verschalkte en FCB weer op voorsprong zette.

Jorian en de op het middenveld spelende Timo zorgden voor de opvang van de aanvallen. Nog kon niet het verschil gemaakt worden en zo werd de stand wederom gelijkgetrokken in de 17e minuut. Naarmate de tijd verstreek werd het spel weer vertrouwder en zo werd 3 minuten voor rust de voorsprong weer genomen na goed doorgaan van Presley. FCB drukte door en met een aanval van Deylano over rechts werd de voorsprong verder uitgebouwd. Hoewel Deylano netjes de verre hoek koos belandde de bal tegen de paal en stond Levi precies op de goede plek om de 2-4 binnen te tikken. Direct na de aftrap werd de bal veroverd en na weer een fraaie aanval bracht Levi met een stevige knal de 2-5 ruststand op het bord.

Na een korte rust werd snel weer begonnen aan de wedstrijd en hoewel de aftrap voor Breukelen was scoorde de thuisploeg de aansluitingstreffer na een balletje van de verder goed spelende keeper Lars. Snel werd het foutje recht gezet door Presley die doorzette en razend snel de marge weer op 3 bracht. De pijp leek leeg bij Kockengen want hierna werd met enige regelmaat de voorsprong uitgebreid. In de 30e minuut werd de bal voorgetrokken op Levi en deze schoot zijn derde binnen. Niet veel later was het Deylano hoewel vrijstaand voor de goal de bal onzelfzuchtig opzij legde en Presley in staat stelde wederom te scoren.

Kort daarna kwam wederom uit een corner wellicht de mooiste goal van de wedstrijd. Genomen door Levi kwam de bal halfhoog voor Samuel en deze nam de bal ineens uit de lucht op zijn slof. De volley verdween onhoudbaar in de goal en scoorde zo zijn tweede van de wedstrijd. Niet veel later was het Deylano die nu de bal kreeg om zijn eerste te scoren. Presley maakte vervolgens met zijn vijfde en zesde goal het dozijn vol. Vlak voor het einde zorgde tenslotte Levi voor het slotakkoord. Eerst met een poeier op de lat, even later met een van zijn voet terugkomende corner. Hierop speelde hij 2 man uit en scoorde vanuit de draai nummer dertien. Hierna floot de goed leidende scheidsrechter voor het einde en was de einduitslag bepaald op 3-13.

De winst van de dag was het lekker voetballen en het vertrouwen weer opkrikken naar het niveau van voor de winterstop. Volgende week hoogstwaarschijnlijk nog een oefenwedstrijd maar daarover later meer.