Knappe oefenoverwinning FC Breukelen 2

2e
demeern
De voorbereiding op de 2de seizoenshelft is pas 2 trainingen oud, maar toch stond er al een pittige oefenwedstrijd tegen het 1ste elftal van vv De Meern zaterdag op het programma. De Meern probeert na de degradatie uit de 1-ste klasse van 2 seizoenen geleden, weer promotie af te dwingen en vond in FC Breukelen een geduchte oefenpartner.

Terwijl het clubhuis volstroomde met klaverjas-liefhebbers, trapte men op het kunstgrasveld af voor de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar.

Breukelen startte met de in Nederland achtergebleven Cavit Yavuz en Oussama Ouhadou in de basis als vertegenwoordigers van de A-selectie. De rest van de eerste selectie vertoefd namelijk in Spanje voor een zware maar zonnige oefenstage. Stan de Wit van de A1 verdedigde het doel en deed dit prima en ook de in de tweede helft debuterende Roy Turksma en Nick van Tricht van de A1 bleven prima overeind.

De Meern probeerde Breukelen vroeg in de opbouw onder druk te zetten en het duurde een kwartier voordat Breukelen zich enigszins aan deze druk kon onttrekken. Via een aantal vlijmscherpe omschakel momenten was Breukelen al een paar keer dicht bij de openingstreffer en het was de goed spelende David Rommy die uiteindelijk de openingstreffer op zijn naam bracht, na goed voorbereidend werk van spelverdeler Olivier Branderhorst. Het antwoord van De Meern volgde snel en via een mooie aanval sneed men door de defensie heen en kon de 1-1 aangetekend worden.

Dit was tevens het laatste wapenfeit van De Meern in aanvallende zin, want onder leiding van een steeds sterker wordende Bob van Tricht stond de defensie als een huis. Sebas Jansen, vandaag voor het eerst getest als voorstopper, bleef prima overeind en zorgt hiermee voor meer concurrentie maar ook mogelijkheden voor de technische staf.

Na rust, werd er flink gewisseld en lijkt het erop dat de meeste posities prima dubbel bezet kunnen worden. Montell Rosheuvel en Menal Shawan deden niks onder voor het verdedigende blok van de eerste helft en ook Donny Kloppenburg onderstreepte een prima invalbeurt op rechts met de 2-1 voorsprong kort naar rust. Inmiddels had Breukelen het initiatief volledig naar zich toegetrokken en toen de opgekomen rechtsback Cavit Yavuz (2de experiment van de dag) vanaf 30 meter de 3-1 binnen streepte was de overwinning binnen.

De inmiddels piepjonge achterhoede met 3 A junioren bleef geconcentreerd en scherp verdedigen, waarna De Meern de strijd opgaf en de wedstrijd probleemloos werd uitgespeeld.

Komende week een druk programma met 2 trainingen en een trainingskamp in Arnhem in het weekend. Via het mini dagboek houden we de lezers op de hoogte van de belevenissen in Arnhem.