Colombia Toernooi woensdag 30 december

Eindelijk was het zover, de meeste hebben er al de hele week naar uitgekeken om in de kerstvakantie toch nog even lekker te voetballen. Het Colombia toernooi werd woensdag 30 december gehouden in de Stinzenhal. Zoals elk jaar gekoppeld aan een goed doel, dit jaar de Voedselbank Stichtse Vecht: waar iedereen houdbare producten voor kon inleveren op een speciaal hiervoor ingerichte tafel. En een donatie voor UNICEF: Help de vluchtelingkinderen.

Van mini-F tot D hadden zich opgegeven om aan te treden in een team dat een land zou vertegenwoordigen in de poule.

Om 9.00 uur ging de mini-F van start. Onder leiding van Annemieke en Danny werd er een warming-up gedaan. Daarna lekker voetballen in de zaal. Even later, moe maar voldaan werden de deelnemers getrakteerd op drinken en chips, en een prachtige medaille ter herinnering aan het toernooi.

De F-pupillen stonden al te trappelen om aan hun toernooi deel te nemen om 11.00 uur. De poule bestond uit 4 landen, en elk team mocht met 7 spelers in het veld meedoen. De scouts  en ouders zaten op de tribune en beoordeelden de speelkwaliteiten van de sportieve en fanatieke spelers. Wat waren de wedstrijden af en toe spannend, en wat werd er goed gevoetbald. Uiteindelijk kwam Duitsland als winnaar van deze poule uit de bus, en na de medaille-uitreiking in de kantine genoten de spelers van een patatje, snack en drinken.

Het was alweer middag toen de E-pupillen in actie kwamen, met ook 4 teams ging om 13.15 uur de eerste wedstrijd van start. Naast de jongens waren er ook meisjes van ons ME1 team van de partij. In gemengde teams werd er gespeeld, en de meiden deden zeker niet onder voor de jongens. Geweldig om te zien hoe goed zij voetballen en scoren! De wedstrijden werden uitstekend begeleid door spelers van de D-pupillen, als volleerde scheidsrechters,  geweldig gedaan mannen.

Ook de coaches hebben de teams goed begeleid, er werden serieuze opstelling en tactieken besproken, en tussentijdse aanwijzingen gegeven aan de spelers. Coaches, bedankt voor jullie inzet. Enkele teams waren aan elkaar gewaagd. De laatste wedstrijd was ook daadwerkelijk de finale en werd gespeeld tussen Spanje en Italië. Het goud was deze keer  voor Spanje. De patat met snack en drinken na afloop was een groot feest, met een mooie sleutelhanger als herinnering aan het Colombia toernooi.

Ondertussen was het 15.30 uur toen de D-pupillen hun eigen toernooi mochten spelen, 3 teams van ieder 8 man sterk gingen van start. 15 minuten spelen bleek lang genoeg per potje, en de poule van 3 wedstrijden werd 2 keer gespeeld. Het liefst hadden de mannen er nog een finale aan vast geplakt, maar aan alles komt een einde, ook aan deze mooie sportieve dag in de Stinzenhal, om 17.30 uur.

Alle spelers en vrijwilligers bedankt voor jullie sportieve inzet.

De Voedselbank Stichtse Vecht heeft een geweldige hoeveelheid producten opgehaald, minstens 7 kratten, en voor de actie van UNICEF is € 155,20 opgehaald.

Het volgende evenement voor de jeugd is gepland op:

**ZONDAG 31 JANUARI 2016; FIFA 16 TOERNOOI in de kantine van FC BREUKELEN.  **

Zet hem vast in de agenda, meer informatie volgt binnenkort.

img_1524

img_1524

img_1525

img_1525

img_1526

img_1526

img_1527

img_1527

img_1528

img_1528

img_1529

img_1529