FC Breukelen 3.5

advisory-board
Onder de titel FC Breukelen 3.5 is woensdagavond 16 december jongstleden een grote groep mensen, die actief zijn binnen FC Breukelen, bij elkaar gekomen. In deze bijeenkomst is stil gestaan bij het wel en wee van FC Breukelen in de breedste zin van het woord. Hoe staat de club er op dit moment voor op alle gebieden, denk hierbij bijvoorbeeld aan het technisch beleid, de communicatie, op het sportieve vlak en de samenwerking tussen de stichting en de vereniging. Onderwerpen die ons als leden allemaal interesseren en waar we allemaal een mening over hebben.

FC Breukelen is als fusieclub ontstaan in 2007 en op dat moment is er onder leiding van voorzitter Rens van Angelen het nodige op papier gezet. Waaronder alle uitgangspunten van de club. Hoe moet de organisatie(structuur) van de club eruit zien, welke taken moeten er allemaal uitgevoerd worden en welke sportieve doelstellingen hebben we als club op korte en lange termijn.

Vanaf de oprichting zijn veel mensen met heel veel energie en enthousiasme met alle gemaakte plannen aan de slag gegaan en is FC Breukelen uitgegroeid tot de bloeiende eerste-klasser die het nu is. Een club die het afgelopen seizoen zelfs in de hoofdklasse heeft kunnen spelen, die de jeugdopleiding goede stappen heeft zien zetten en waar het meisjesvoetbal inmiddels stevig op de kaart is gezet. Een prachtige ontwikkeling waar we met z’n allen trots op mogen zijn.

Met alle energie en inspanning die de afgelopen jaren in de club is gestoken zijn er ontzettend veel goede en mooie resultaten behaald, zowel sportief als organisatorisch. Tegelijkertijd gaan er in een vrijwilligersorganisatie ook wel eens dingen mis.

Zo zijn er bijvoorbeeld de afgelopen jaren geluiden te horen dat leden vinden dat de selectie te weinig voetballers uit Breukelen en/of Stichtse Vecht heeft waardoor leden zich niet herkennen in de selectie. Het aantal vrijwilligers dat zich wil inzetten voor de kantine is flink terug gelopen en het senioren-voetbal staat op dit moment onder druk. Voorbeelden waar iedereen een mening over heeft en die we graag als club willen aanpakken.

Met de blik vooruit hebben we daarom deze avond de koppen bij elkaar gestoken en onder leiding van Rens van Angelen en Hans Knoop met elkaar gesproken over de uitgangspunten die bij de fusie zijn bepaald en de wijze waarop deze op dit moment zijn terug te zien binnen onze club. Wat gaat er goed en wat willen we in de toekomst graag veranderd of verbeterd hebben. Uiteindelijk zijn de aandachtspunten te plaatsen in een aantal categorieën:

  • Technisch beleid (Jeffrey Pfoster) waaronder met name:
  • Het toetsen van het huidige technische beleid
  • De doorstroming van de jeugd naar de senioren
  • Pr/Sponsoring (Bram Iding) met onder andere als onderwerpen:
  • Onderhouden huidige sponsorcontacten
  • Acquisitie nieuwe sponsors
  • Beheer Sponsorcontracten
  • In- en externe communicatie (Gerard van Engelenburg) met als aandachtsgebieden:
  • Wat gaat goed in communicatie en wat moet beter
  • Welke vormen van communicatie kennen we
  • Welke communicatiekanalen moeten we gebruiken
  • Sociale binding (Martien Plasmeijer) met als voornaamste aandachtspunten:
  • De saamhorigheid verenigingsbreed
  • Behouden junioren naar senioren (recreatie)

Vanuit deze punten zijn deze avond werkgroepen geformeerd die met deze materie aan de slag gaan om tot concrete verbeterplannen te komen. De doelstelling is dat deze plannen eind januari klaar zijn en gepresenteerd kunnen gaan worden.

Een kritische lezer zou zich af kunnen vragen of er dan niet opnieuw plannen gemaakt worden die vervolgens weer in de spreekwoordelijke burolade zullen verdwijnen.. Nee, dat is nu juist niet meer de bedoeling. We gaan concreet aan de slag om de verbeterpunten die we hebben vastgesteld aan te pakken en snel verbeteringen door te voeren.

Geen ingewikkelde plannen, geen grote stukken papier, maar juist heldere en concrete stappen die we met z’n allen kunnen gaan zetten om ervoor te zorgen dat we er als FC Breukelen nog sterker en beter voor te komen staan. De input van de werkgroepen samen geven richting aan het beleidsplan van FC Breukelen voor de aankomende 3 tot 5 jaar, vandaar ook de titel FC Breukelen 3.5.

Zoals jullie kunnen lezen, wil iedereen die deze avond aanwezig was heel graag zijn steentje bijdragen om de zaken op te pakken die nodig zijn. Nog belangrijker is dat er deze avond is vastgesteld dat er een nog veel grotere groep mensen is die FC Breukelen een warm hart toedragen die allemaal in meer of mindere mate iets willen doen om onze club vooruit te helpen en dat zijn jullie als leden en lezers van dit stuk.

En dat laatste is minstens even belangrijk als de werkgroepen die er nu zijn. FC Breukelen is van ons allemaal, voor ons allemaal en door ons allemaal. Jullie zijn dan ook allemaal van harte uitgenodigd om mee te denken en vooral mee te werken aan de toekomst van onze mooie club. Als je een bijdrage wil leveren in één van de werkgroepen dan kun je je melden bij de aanvoerders van de aandachtsgebieden, hun namen zijn tussen haakjes gemeld achter de diverse categorieën. Of meld je aan bij Hans Knoop of Rens van Angelen.

De werkgroep technisch beleid is inmiddels met voldoende personen gevuld, jullie zijn van harte welkom om deel te nemen in de andere werkgroepen.