Belangrijke overwinning voor FC Breukelen

zuidvogels
1e
Op deze koude winderige zaterdag 5 december vertrok Breukelen richting Huizen voor de wedstrijd tegen de Zuidvogels. Het 2e elftal mocht al eerder op de dag tegen dezelfde tegenstander spelen en wist het goede voorbeeld te geven door met 0-1 te winnen.

Na een aantal keren gelijkspel moest er vandaag gewonnen worden om de eerste helft van het seizoen nog redelijk af te sluiten. In de wedstrijden tegen VVZ ’49 en ook tegen Roda Boys Bommelerwaard begon Breukelen uitermate zwak en wist dan toch nog op karakter op gelijke hoogte te komen. Zaak was dan ook om nu gelijk vanaf het begin scherp te zijn. Niets bleek minder waar. Het elftal begon uitermate zwak aan de wedstrijd. Al vanaf de eerste minuut nam Zuidvogels het initiatief. Al in de 1e minuut een vrije bal voor Zuidvogels op de rand van het strafschopgebied. Via de paal wordt de bal tot corner verwerkt. De corner werd niet goed verwerkt en bij de tweede paal wordt de bal (met de hand) ingetikt. De scheidsrechter was onverbiddelijk: 1-0. Een minuut later, na een foute pass van Ozcelik, komt de bal bij een speler van de Zuidvogels die op de lat schoot. In de 10e minuut dan het eerste wapenfeit van Breukelen: een verre pass van Eggermont komt bij Kops terecht. Helaas eindigde zijn ‘stift’ boven op de lat. Zuidvogels was gewaarschuwd.

Vijf minuten een later een actie op snelheid van Mitchell de Zwart. Zijn voorzet komt tegen de elleboog van een verdediger van Zuidvogels. De scheidsrechter bestraft dit met een penalty. Ömer pakt zijn verantwoordelijkheid en schiet de penalty onberispelijk in 1-1. Wederom een corner zorgt voor tegendoelpunt. Bij de 2e paal kan Roozendaal volledig vrij inkoppen waarbij ook keeper Turksma niet geheel vrijuit gaat, 2-1.  Breukelen kwam nu toch onder druk te staan en het is dezelfde keeper Turksma die ons redt in een 1 tegen 1 situatie met middenvelder van Erkel. Dan opeens weer de snelle omschakeling van Breukelen. Morgan wint het duel op het middenveld om direct de Zwart weg te sturen die nu aan de rechtervleugel stond opgesteld. De Zwart schiet de bal schitterend langs keeper de Mol van Zuidvogels 2-2.

De 2e helft begint voortvarend voor Breukelen al in de 48e minuut is het weer de Zwart die goed doorjaagt op de verdediger van de Zuidvogels. Op volle snelheid gaat Mitchell ervandoor en weet de 2-3 te scoren. De wedstrijd kantelde en Breukelen nam vanaf dat moment het initiatief. In de 75e minuut wisselt Ten Bosch Scheenhart voor Jongebloet en wordt de moegestreden Jori van der Merkt vervangen door Sven van Vuuren. Jongebloet ontvangt de bal op rechts en omspeelt de keeper helaas komt zijn bal uiteindelijk in het zijnet. De laatste wissel Eggermont (geblesseerd) voor Roy Hom die uitstekend inviel. Sven van Vuuren had er al een wedstrijd op zitten met het tweede, maar de sluwe vos pikt weer zijn goaltje mee. Tom Kalkhuis zet een stevig blok op het middenveld en wist daarmee van Vuuren te bereiken: 2-4.

Het was niet altijd goed voetbal, maar de punten tellen. Een belangrijke overwinning richting de winterstop.