Herbstmeister FC Breukelen 3 boekt ruime overwinning

3e
wvhedw
Het komt niet vaak voor dat bij een 6-0 overwinning de keeper de man van de wedstrijd is. Afgelopen zaterdag toonde Michael Moen echter aan dat dit wel degelijk mogelijk is. In een wedstrijd die uiteindelijk makkelijk gewonnen werd stond hij namelijk op de juiste momenten klaar om een mogelijk keerpunt in de wedstrijd te voorkomen. Tegenstander was de nummer 6 van de ranglijst WV- HEDW 5 dat zich vooral in thuiswedstrijden een lastige horde heeft getoond.

De start van het derde elftal was opnieuw niet heel indrukwekkend, maar toch kwam de ploeg na 17 minuten op voorsprong. Jurre Fledderus kreeg te veel ruimte aan de rechterkant waardoor hij vrij uit kon halen vanaf de rand van het zestienmetergebied en doel wist te treffen. Uit een tegenstoot van de uitploeg kreeg de spits een niet te missen kans die hij zuiver in wist te koppen. Dit was buiten goalie Michael Moen gerekend die op miraculeuze wijze de bal met de voet uit de goal wist te werken. Hierna was het de beurt aan de thuisploeg waar Koen Hooijmaijers na een goede aanval het overzicht wist te bewaren en Scott Vorst inspeelde. Deze nam de bal op hoge snelheid mee en punterde fraai de bal in de korte hoek. Ondanks enkele slordige momenten ging het derde elftal met een 2-0 voorsprong de rust is.

De tweede helft werd het verzet al snel gebroken toen linksback Mark Dekker in de 49e minuut mee naar voren kwam en knap binnenschoot na een fraaie combinatie met Maikel Goossens. Hierna kon de ploeg vrijuit gaan voetballen en dit leverde enkele fraaie aanvallen op. 5 minuten na de 3-0 toonde spits Michael Burkel zijn klasse door het overzicht te bewaren en Maikel Goossens in staat te stellen ook zijn doelpunt mee te pikken. Uit een mooie individuele actie van deze doelpuntenmaker werd ook de 5-0 gescoord door de instormende Koen Hooijmaijers. Het slotakkoord was opnieuw voor Maikel Goossens die de 6-0 einstand bepaalde. Dat er geen tegendoelpunten vielen is een klein wonder te noemen, aangezien Michael Moen ook nog een penalty wist te stoppen vlak voor tijd. Dit in combinatie met twee indrukwekkende reddingen voor rust maakte hem de uitblinker in een met 6-0 gewonnen wedstrijd.

Voor de kalkoen aangesneden mag worden rest er nog één wedstrijd voor de ongeslagen koploper. 19 december mag de ploeg nog een laatste keer dit jaar aantreden in en tegen Houten voor de beker. Daarna breekt de winterstop aan en is de hoop dat ook in de tweede seizoenshelft het succesverhaal kan blijven voortbestaan.