FC Breukelen 3 legt ook Arsenal 2 over de knie

arsenal
3e
Bijna halverwege de competitie kan het derde elftal uitstekende cijfers overleggen. Nog geen puntverlies na 9 wedstrijden en een ploeg die week in week uit toont over de nodige veerkracht te beschikken. Vroege achterstanden worden in extremis omgebogen tot overwinningen en er lijkt zowaar een soort van volwassenheid over de ploeg te komen. Zo vlak voor de winterstop volgde de ultieme test, uit bij de nummer drie van de competitie

FC Breukelen kwam niet bepaald goed uit de startblokken maar hield zich wel staande tegen de (Engelse) Amsterdammers. Wanneer het gevaarlijk werd stond doelman Patrick Mur zijn mannetje en verder gevaar kon al voortijdig worden verijdeld. Breukelen stelde er aanvallend niet bijster veel tegenover, maar in de 38e minuut wist het toch de score te openen. Maikel Goossens snelde voorbij zijn tegenstander en bracht de bal voor. Bij de tweede paal was het Philip Wels die de bal slim naar de grond kopte in de korte hoek waardoor de keeper kansloos bleek. Hiermee bevestigde hij andermaal op de belangrijke momenten beslissend te kunnen zijn voor de ploeg.

In de tweede helft wist Arsenal het nodige gevaar te stichten door met vrije ballen het doel te bestoken en de lengte te benutten. Met een katachtige reflex wist Patrick Mur een zekere goal te voorkomen en dit gaf het derde elftal de boost die het nodig had. De altijd koele libero Stefan Hoogvliet wist met een strakke pass Maikel Goossens te vinden en die wist op zijn beurt zijn directe tegenstander te kijk te zetten. Met een bekeken schuiver bracht hij de stand op 0-2. Arsenal bleef proberen de Breukelse muur te doorbreken maar dit was tevergeefs. Zelfs een op zijn zachts gezegd discutabele rode kaart kaart kon hier geen verandering in brengen. Het laatste kwartier werd met een man minder doorstaan en hiermee bleef de ongeslagen status behouden.

Na het spelen van deze wedstrijd heeft Breukelen alle tegenstanders getroffen, alleen de wedstrijd tegen Blauw-Wit Beursbengels 2 moet nog worden uitgespeeld. De vraag is echter of dit nog gaat gebeuren aangezien zij afgelopen weekend voor de tweede keer dit seizoen niet op zijn komen dagen. Aankomend weekend begint officieel de tweede seizoenshelft thuis om 13:00 uur tegen WV-HEDW 5. De hoop is dat de tweede seizoenshelft net zo voortvarend zal verlopen als de eerste. Hierover later meer.