Two thumbs up voor MB1...

tgooi
mb1
Zondagavond, vanmiddag een tijdje moed zitten verzamelen om uiteindelijk toch maar even te gaan hardlopen. Volgende week staat er tenslotte een derby op het programma en dan wil ik zo fit als mogelijk zijn. Nu begin van de avond waait de wind nog steeds door de bomen en kruip ik achter de laptop voor mijn wekelijks verslag. Na de goede bekerwedstrijd van afgelopen week staat de wedstrijd tegen koploper ‘t Gooi MB2 op het programma.

Bij gelijkspel of winst pakken deze dames ongeslagen het najaarskampioenschap. Gedurende de week is er geen pijl te trekken op de aanvangstijd van de wedstrijd. Van 10.30 naar 13.30 uur, dan naar 15.00 uur en uiteindelijk blijft hij steken op 15.15 uur. Annet en ik vermoeden een link met de speeltijd van de MB1. Achteraf bleek dit vermoeden volledig ongegrond en niet aan de orde. Het verlate tijdstip gooit in ieder geval roet in mijn zaterdag planning.

De opening van ons kunstgras trapveldje in Tienhoven door Sinterklaas en Jaap Verkroost maakt dat ik afhankelijk van de aankomst van de goedheilig man, mij moet haasten en vlak voor aanvang van de wedstrijd in Hilversum aankom. Door collega leiders Annet en Wim is alles natuurlijk prima geregeld en lopen de dames inmiddels op hun gemak warm. Voor de wedstrijd van vandaag maar één opdracht. Net zo lekker fanatiek voetballen als vorige week. Twee dames melden zich vrijwillig aan als wissel in verband met vermoeidheidsverschijnselen na een rumoerige nacht en nemen samen met twee niet vrijwilligers plaats op de bank onder de door Annet aangeschafte fleece dekentjes.

Van het begin af aan laten onze dames zien het kampioensfeestje van ’t Gooi nog een weekje vooruit te willen schuiven en spelen prima voetbal. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd en er zijn kleine kansen over en weer. Met de rust staat de zogenaamde brilstand nog op het bord. Onze tegenstander zoekt de warme kleedkamer op maar onze dames zijn eigenwijs en willen op het veld blijven.

De tweede helft laat een zelfde beeld zien als  de eerste, maar na een miscommunicatie in onze achterhoede weet een volledig vrijgelaten aanvalster Nikki te passeren. Heel even hangen de kopjes van onze dames maar na de aftap word direct weer vol goede moed de aanval gezocht. Milou krijgt het op haar heupen en zet na een prachtige actie Lara vrij voor de keeper. Lara, eerder wat ongelukkig in de afronding, schiet deze keer snoeihard raak. Nu zijn de Gooise vrouwen even van slag en hebben we zelfs de kans op de overwinning. Uiteindelijk zorgt een slippertje (niet ongebruikelijk bij Gooische vrouwen) maar nu helaas in onze verdediging ervoor dat we wederom op achterstand komen.

De dames zijn echter nog niet van plan op te geven en ik word door vier wisselspeelsters belaagd. Zij willen er allemaal nog een keer in. Het maakt niet uit waar ik moet staan, als ik er maar in mag. Dat hoor ik graag, al is het soms wel lastig aan alle wensen van de dames te voldoen op het gebied van positie en speeltijd, maar ik doe mijn best.

Aan inzet vandaag dus weer geen gebrek en we gaan dan ook wat mij betreft als winnaars van het veld. Wederom complimenten voor onze dames, “two thumbs up”. De vele meegereisde ouders hebben prima voetbal gezien en jullie verdienden vandaag absoluut meer. Volgende week staat natuurlijk geheel in het teken van de veteranenderby FC Breukelen - V.I.O.D. Ook hier signaleer ik al geschuif met aanvangstijden om mijn planning te ontregelen.

Tot zover tot volgende week,