Veteranen-1 (35+2)

Na een afwezigheid van één seizoen heeft FC Breukelen dit jaar weer een volwaardig 35+ team in de zaterdagcompetitie in kunnen schrijven. Na een succesvolle transferzomer is een zeer uitgebalanceerd team ontstaan dat halverwege de competitie ongeslagen bovenaan staat in de 1e klasse (en dat kan niet iedereen zeggen). Als dat zo door gaat kan het bestuur de platte kar vast bestellen.

IMG_2955

We stellen de mannen even aan u voor (zie foto): Van links naar rechts bovenste rij:

Jorn Meijers – centraal middenveld

Bijnaam: Benjamin van het team. Mag eigenlijk nog met de A1 mee doen, maar wilde graag met echte mannen voetballen. Spelverdeler. Draaipunt op het middenveld.

Theo Scheenhart – rechtsback

Bijnaam: Scheen. Bestrijkt met zijn enorme loopvermogen de gehele rechterkant. Kopsterk, volgens eigen zeggen dankzij een pantserplaat in zijn schedel. Vandaar dat er geen haar meer groeit, zeker.

Dick van Wageningen – centrale verdediger

Bijnaam: Kieft, en dat heeft niets met drugs te maken. Kopsterk. Brengt gewicht in de duels en doet geen vlieg kwaad (zie ook Paul van den Bosch).

Martin van der Hooft – links-/rechtshalf

Bijnaam: Mart. Omdat we ook nog een Martien hebben, ook wel po#no-Martin genoemd, maar dat is puur zakelijk. Beschikt ook over een enorm loopvermogen (vroeger) en vormt samen met Scheen een zeer dynamische rechterkant.

Arjen Groenewoud – linkshalf/-back

Bijnaam: Groen. De langste speler van het team, maar kan niet koppen. Begint steeds beter te spelen. Schiet net als Potmans alleen de moeilijke ballen binnen, ook op de training.

André Manten – keeper

Bijnaam: André Manten. Heeft na een heftige concurrentiestrijd tussen de doelverdedigers inmiddels een basisplaats veroverd. De oproep op de website voor een “talentvolle keeper” – later gewijzigd in “keeper” – is door André ingevuld.

Ferdy van Nood – centrale verdediger

Bijnaam: de Fitte. Behoort samen met Jorn tot de jonge jongens. Soepele, snelle, en explosieve verdediger. Nooit geblesseerd, toch?

Wilfred Pot - spits

Bijnaam: Potmans. Topscorer van het team, maar schiet net als Groen alleen de moeilijke ballen binnen, en dan ook nog alleen als zijn broer Robbie komt kijken. Had anders al op het dubbele aantal gestaan. Voetbalt zoals hij skiet: ongecontroleerd.

Johan van der Blom –  middenveld / verdediger

Bijnaam: Jopie. Manusje-van-alles. Overal inzetbaar. Links, rechts, middenveld, verdediging. Onvermoeibaar. Moet nog wel veel leren, vooral met 31-en op de donderdagavond.

Van links naar rechts onderste rij:

Ruud Jorna – linkshalf/-back

Bijnaam: Ruud 2 (want Kolijn is nog steeds Ruud 1). We krijgen overigens net een berichtje binnen dat hij dit seizoen nog komt als hij op tijd op Schiphol geland is. Er stond alleen niet bij in welke maand …

Ammer Al Shebly – spits

Bijnaam: Amr. Na Potmans de meeste goals gemaakt. Altijd in beweging. Vervelend om tegen te voetballen. Onze grote vriend uit Syrië. Zeer explosief.

Paul van den Bosch – centrale verdediger

Bijnaam: Bossie. Aanvoerder van het sterrenteam. Hele rustige, vriendelijke en goedaardige speler. Speelt puur voor het plezier en de sportiviteit. Doet geen vlieg kwaad (zie ook Kieft).

Remco Leurs – rechtshalf-/back

Bijnaam: Remmie. Kreeg tijdens de eerste bekerwedstrijd een aanbieding van NITA om daar te komen voetballen (bron: Paul van den Bosch), maar is uiteindelijk toch bij FC Breukelen gebleven.

Gerjet Wisse – centraal middenveld

Bijnaam: de Pingeldoos. Doet dat met verve. Ongrijpbaar voor de tegenstander omdat ze geen flauw idee hebben wat de Pingeldoos gaat doen. Nadeel: hij weet het zelf vaak ook niet.

Martien Plasmeijer – rechtshalf

Bijnaam: de Vlo. Heeft ondanks zijn leeftijd (zie ook Skiflits en Augi) nog veel snelheid. Regelaar van het team. Beroept zich altijd op sportiviteit, maar we hebben tegen Ankaraspor gezien dat de Vlo eigenlijk een ‘ordinaire schoppert’ is.

Adrie Hilhorst – linksback

Bijnaam: Skiflits. Samen met de Vlo en Augi de ‘ouwe lullen’ van het team. Het flitserige is er dus inmiddels wel wat vanaf.

Niet op de foto:

Leo Augustin – links-/rechtsback

Bijnaam: Augi. De nestor van het team (57 jaar !), maar nog afgetraind en topfit. Gaat het record van Piet Zwanink moeiteloos verbreken.

Pascal van der Hart – middenveld

Bijnaam: Passie. Begenadigde voetballer. Helaas snel in het seizoen geblesseerd geraakt. Naar eigen zeggen vanwege de paar jaar dat hij niets gedaan heeft, maar wij weten natuurlijk dat het komt omdat het tempo en het niveau van de veteranen net een tikkie te hoog ligt (zie ook Tardelli).

Paul Suitela – middenveld / spits

Bijnaam: Paolo. Was eigenlijk gestopt, maar zag de teamsamenstelling en wist dat het kampioenschap een kwestie van tijd was. Speelt dus zijn wedstrijdjes gewoon weer mee.

Nico de Langen – middenveld / spits

Bijnaam: ABN - Alleen Bij Nood. En dan moet de Nood wel heel erg hoog zijn als Nico wordt gevraagd. Geen familie van Ferdy. Is wel een stuk fitter dan zijn zwager.

Marco van der Meer – middenveld / verdediging

Bijnaam: Tardelli. Wat voor Passie geldt, geldt ook voor Tardelli. Al na één wedstrijd geblesseerd geraakt, omdat hij nèt niet mee kon in het hoge tempo en op het niveau van de Veteranen-1.

Bo van der Rhee – middenveld

Bijnaam: Prof.Dr. Intelligente voetballer. Ondanks zijn verhuizing heeft Bo ons een paar keer goed uit de brand geholpen. Heeft geen training nodig?!