Was het Max of was het Hendrik?

f4
pvc
Deze week PVC thuis, hetzelfde PVC wat vorige week de koploper PVCV de eerste verliespunten toebracht! We waren dus gewaarschuwd en ja PVC en PVCV in 1 poule, het is verwarrend.. Maar goed, een gewaarschuwde voetballer telt voor 2, dus we hadden mooi een extra spreekwoordelijk mannetje in het veld staan. De selectie was voltallig, Julian Finn zou in de eerste helft keepen, Armin in de tweede helft. En het was vandaag weer een potje met mogelijk grote waarde. Zoals vorige week al in het verslag aangehaald, als wij nou zouden winnen vandaag en de nummer 1 en 3, die tegen elkaar spelen, houden het op een gelijkspel, dan zouden we zomaar aan kop kunnen komen staan. Zou het?

Er werd afgetrapt en direct gingen ze fel op zoek naar de goal. Het duurde dan ook niet lang voordat hij viel. En op basis van de eerste 3 minuten was het ook verdiend. Terecht stond de 0-1 op het bord. 0-1 zult u zeggen? Maar we speelden toch thuis? Onze mannen spelen toch altijd vanaf de eerste minuut fel, attractief en jagen de tegenstander op? Bedoel je dan niet 1-0? Nee, het was echt PVC dat ondanks de waarschuwingen aan onze toppers feller in de eerste fase van leer trok dan de kanjers van de F4. Maar wees gerust, zoals iedere week duurde het niet lang voordat onze mannen het initiatief namen en al snel maakte Max uit een schitterende vrije trap de 1-1. Meer en meer blijkt Max zich te ontwikkelen tot een vrije trappenspecialist uit de categorie Koeman (vroeger), Ronaldo en Messi(nu) of Yildirim? Yildirim zult u zeggen, wie is dat? Even een klein historisch feitje. Ugur Yildirim, eenmalig international onder bondscoach Marco van Basten, is ooit wereldkampioen vrije trappen geworden door onder andere Zinedine Zidane te verslaan, niet slecht om daar mee vergeleken te worden zou ik zeggen. Maar dat geheel terzijde, terug naar de wedstrijd.

De gelijkmaker was de opmaat voor een sterke fase van onze mannen. Lieuwe omspeelde aan de rechterkant het halve team van de tegenstanders en trok de bal vanaf de achterlijn goed voor op de inkomende Max en hij kon simpel binnen tikken, 2-1 en de belangrijke voorsprong was een feit. Armin, die net bij de 2-1 in de wissel stond, was zo mogelijk nog blijer dan Max zelf en sprak de legendarisch woorden: “Nog 1 keer scoren en dan heeft Max een echte Hendrik”. En het lukte Max dan ook nog na een mooi 1-2tje met Mauro om zijn derde te maken en daarmee een echte “Hendrik” te scoren, 3-1 en de wedstrijd in de knip. De wedstrijd werd vakkundig door onze mannen uitgespeeld en wederom Max, die deze week duidelijk de man of the match was, maakte nog de 4-1.

Missie volbracht, 3 punten in de tas en wederom bij vlagen goed voetbal met mooie acties, knappe schoten en snelle 1-2’s. Nu was het wachten op de uitslag van PVCV tegen Zwaluwen… En rond de klok van 13.15 werd het verlossende woord door Mauro en vader Willem in app-groep rondgestuurd.. 0-0!! Onze mannen staan met nog 1 wedstrijd te gaan alleen aan kop met 1 punt voorsprong.. Spanning en sensatie in de 5e klasse. Volgende week kunnen we het afmaken. We spelen om 10 uur uit bij DSO Ultrajectum, volgende week zaterdag om 11 uur weten we het… We kunnen niet wachten!