Cupfighters

e5
devecht
Bekerwedstrijden zijn altijd apart, of dit nu ook geldt voor jeugd is een tweede, maar in ieder geval wel de kortste weg naar een prijs. Is dit van toepassing voor de E5, voor ons is dit nog onduidelijk maar ze doen hun best. Zo ook vandaag, onder barre weersomstandigheden en aanhoudende regen, werd er afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Van de Bilt.

Enigszins aftastend werd gestart en, wellicht door de koude, met van beide kanten ongelukkige foutjes. Keeper Quint verwerkte de eerste ballen vakkundig en bracht deze steeds snel weer in het spel door de voorhoede met zijn uittrappen te bedienen. Dit resulteerde ondanks de snelle aanvallen niet tot goals. Met het inbrengen van de eerste wissels werd binnen de minuut de eerste goal genoteerd. Samuel, koud in het veld , stopte een aanval af en bediende de diepgaande Presley op maat. Deze schoot vervolgens strak de 1-0 tegen de touwen.

Direct begon het beter te lopen en na een pass van aanvoerder Timo was het Levi die met een bekeken schot de 2-0 liet aantekenen. Hierna kabbelde het spel rustig voort tot vlak voor rust uit het niets sv de Vecht de 2-1 scoorde. De aansluitingstreffer en vlak voor rust, altijd vervelend. Maar bij de E5 scoort iedereen en op soms onverwachte momenten. Ditmaal was het van de aftrap dat direct druk werd gezet. De bal belandde uiteindelijk bij de ingeschoven Jorian en deze bracht de marge weer op 2 met zijn schot door een kluwen van spelers.

Tijdens de korte rust snel even de puntjes aangehaald en starten met het tweede deel  van de wedstrijd. Gelukkig was het inmiddels droog en dit is toch net wat fijner spelen. Met een snelle combinatie werd de bal van Lars naar Deylano gespeeld en deze bediende op zijn beurt Presley die voor verdere uitbreiding zorgde en de 4-1 scoorde. Inmiddels had FC Breukelen de overhand in het spel en volgden in korte tijd diverse corners. Hiermee was het dat Samuel vanuit een van de corners direct de bal bij de 1e paal scherp in liet draaien en daarmee de 5-1 scoorde. Dat wij een aantal cornerspecialisten bleek want zowel van links als rechts leverden deze gevaarlijke momenten op. Goals bleven echter uit hiermee hoewel Lars en Ryan dichtbij waren. Het vizier stond echter niet op scherp en de comfortabele voorsprong werd als genoeg ervaren.

De achterhoede stond gelukkig zijn mannetje en met hier en daar wat hulp uit de voorhoede kwam het eind van de wedstrijd in zicht. Het was Levi die vlak voor tijd zijn tweede goal binnen schoot en zo de eindstand op 6-1 bracht. De goed leidende scheidsrechter Van de Bilt floot kort hierna voor het eindsignaal. Ondanks dat de spelers koud en nat waren wilden zij toch op voor de penalty’s het wekelijkse hoogtepunt. Dit in het kader van de Winter Watersport Van der Laan penaltybokaal voor de E5. Hierin schroefden 6 spelers hun puntentotaal op en werd na het schudden van de handen snel de warme kleedkamer en douches opgezocht.

Met dit resultaat gaan wij ervan uit dat met zeven punten uit 3 wedstrijden en een doelsaldo van 14 voor en 3 tegen de volgende ronde in het bekertoernooi is bereikt. Als ware cupfighters richten zij zich op de knock-out fase. Volgende week de op een na laatste competitiewedstrijd uit tegen Elinkwijk aanvang 9.30 uur.