FC Breukelen laat op gang

vvz49
1e
Voor de 10e wedstrijd van dit seizoen moest FC Breukelen afreizen naar VVZ’49 uit Soest.  Op 10 mei 2014 was de laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen. In deze wedstrijd werd toen het kampioenschap binnengehaald door thuis met 5-2 te winnen.

Dit seizoen kent een moeizame start. De ploeg van Ten Bosch wisselt goede momenten met slechte af. Dit is natuurlijk ook niet vreemd aangezien er veel nieuwe spelers aan elkaar moeten wennen. De laatste wedstrijden laten een stijgende lijn zien. Het is dan ook zaak om deze groei door te zetten.

De wedstrijd begon al direct dreigend. In de 1e minuut een voorzet van Mitchell de Zwart op Jongebloet die de bal niet goed onder zich kon krijgen en rakelings overschoot. Het was met name VVZ’49 dat de 1e helft veel agressiever speelde en bijna alle duels won. Het duurde tot de 17e minuut tot Breukelen weer van zich liet horen. Een actie van Simons kwam bij van de Merkt die vervolgens Ozcelik wist te bereiken. Het schot vanaf de 16 meter ging echter over het doel. Ondanks het veldoverwicht van VVZ’49 creëerde zij ook weinig kansen.

Halverwege de 1e helft dan toch het doelpunt van VVZ’49. Een solo van linkerspits Bade over de breedte van het veld word niet onderbroken en komt uiteindelijk voor de voeten van Jefta van den Broek die de 1-0 binnenschiet. Breukelen probeert vanaf dat moment de wedstrijd meer naar zich toe te trekken maar teveel spelers speelden deze 1e helft onder hun niveau. Tot ontsteltenis van ieder, die FC Breukelen een warm hart toedraagt, maakt VZZ’49 op slag van rust ook nog de 2-0 door een onverwachts schot van linkerspits Bade die doelman Turksma volkomen verraste.

In de tweede helft een ander FC Breukelen. VVZ’49 kwam onder druk te staan en zakte ver in op eigen speelhelft. Misschien was het ook de vermoeidheid van de mannen uit Soest die in de eerste helft veel met hun krachten hadden gesmeten. Door het inbrengen van de “routiniers” Kalkhuis en Kops kantelde de wedstrijd volledig. In de 60e minuut een uitbraak over rechts. Jongebloet ziet Kops vrij staan en zet direct voor. Als vanouds koelbloedig rond Kops af: 1-2.

FC Breukelen ruikt dat er meer in zit en blijft de tegenstander onder druk houden. Opeens krijgt Breukelen bij een corner een penalty toegewezen. Was het hands of vasthouden? Het maakt Breukelen niets uit. Gedecideerd pakt Renaldo Jongebloet de bal en legt hem op de stip: mis. Met nog 10 minuten op de klok komt het slotoffensief. Gaat het nog lukken…en ja hoor. Een pass van Ömer Ozcelik op Kops die vervolgens snoeihard de bal in de kruising jaagt: 2-2.

Een enerverende wedstrijd met twee gezichten. Bij een voorsprong met 2-0 en het wordt gelijk dan voelt dit als verlies. Wanneer je 0-2 achterstaat en je speelt gelijk dan voelt dit als winst. Voetbal is relatief en maar een bijzaak. Zeker afgelopen weekend……….