Koen Hooijmaijers pegelt FC Breukelen 3 langs Castricum

3e
fc-castricum
Het derde elftal kent een zeer succesvolle start van het seizoen en gaat voorlopig schier ongenaakbaar aan kop deze competitie. Het lijkt dan ook allemaal rozengeur en maneschijn voor de promovendus dit seizoen. De laatste weken kent de ploeg wel enkele opstartproblemen waardoor het elke keer maar afwachten is of de ongeslagen status behouden kan worden. Afgelopen weekend kwam Castricum op bezoek om een poging te wagen de koploper zijn eerste puntverlies toe te brengen.

De start was zoals vaker de laatste weken ronduit belabberd van de thuisploeg. Binnen vijf minuten stond de ploeg op een 0-2 achterstand door onoplettendheid achterin en vervolgens dom balverlies op het middenveld. Een van de weinige voordelen van een vroege 0-2 achterstand is dat er nog genoeg tijd is om het om te buigen. De knop ging om en Breukelen wist de focus te herpakken. In de 22e minuut kwam de aansluitingstreffer op naam van Jurre Fledderus, die simpel kon binnenschuiven uit de rebound van een van de vele aanvallen. Het derde elftal mistte ook nog een penalty waardoor niet geheel volgens de verhouding met een 1-2 achterstand de kleedkamer werd opgezocht.

De tweede helft speelde Breukelen niet zijn beste voetbal maar bleef het toch kansen creëren. Een van deze kansen werd benut door Maikel Goossens, die in de 55e minuut de 2-2 binnen wist te prikken. Het leek de goede kant op te gaan voor het derde elftal maar de beslissende goal werd maar niet binnen geschoten. Dit leek Koen Hooijmaijers niet helemaal te zinnen en dus besloot hij zich te bemoeien met een vrije bal net buiten het zestienmetergebied. Waar de meeste mensen rekenden op een bal met curve over de muur, had hij hele andere plannen. Met een verwoestende wreeftrap waar mede-linkspoot Gareth Bale jaloers op zou zijn stuurde hij de bal strak richting de kruising. De bal sloeg in als een meteoor en verdween via de onderkant van de lat over de doellijn. Hiermee was de overwinning veilig gesteld en bleven de punten in Breukelen.

Ondanks de haperende start was er toch reden tot juichen na de wedstrijd toen bleek dat nummer 2 Buitenveldert verloren had uit bij Swift, waardoor Breukelen op 9 punten kan komen te staan. Om deze voorsprong realiteit te maken moet Breukelen aanstaande zaterdag eerst afrekenen met Blauw-wit Beursbengels. De wedstrijd werd eerder vroegtijdig gestaakt en zal zaterdag worden hervat. Om 12:30 uur zullen de resterende 30 minuten worden uitgespeeld met een 1-0 stand voor FC Breukelen. Hierover later meer.