Ajax 2 - FC Breukelen 2 duurde slechts 35 minuten

ajax
2e
Ook al is het maar de amateurtak, de wedstrijden tegen Ajax zijn voor de spelers uit Breukelen toch altijd een bijzonder potje. De trainingsopkomst in de week voorafgaande aan de wedstrijd is nog net even beter dan normaal en het lijkt erop dat men ook net weer wat scherper traint.

Op de eerste 35 minuten na liet Breukelen echter niet zien dat men er een echte wedstrijd van wilde maken en was er teveel ontzag voor de koploper uit Amsterdam. Juist die eerste 35 minuten had het team vertrouwen kunnen tanken, want Ajax had geen antwoord op de verdedigende variant van Breukelen waarbij Menal Shawan als extra slot op de deur in de achterste linie werd geposteerd.

Ajax werd ongeduldig en Breukelen profiteerde bijna via een razendsnelle omschakeling, waarbij Sven van Vuuren alleen voor de keeper opdook. Zijn schot werd echter gestopt door de Ajax goalie. Breukelen leek ongeschonden de rust te halen, tot de scheidsrechter een onschuldige actie aan de zijlijn bestrafte met een vrije trap. Ondanks de afspraken die tijdens elke wedstrijdbespreking gemaakt worden over standaardsituaties, liet men zich ook nu weer kinderlijk simpel verrassen en kon de rechtsbuiten vrij gemakkelijk inkoppen.

Met de 1-0 achterstand zocht men de kleedkamer op waar werd besloten een verdediger op te offeren voor een extra aanvaller. David Rommy verving Menal, maar voordat Breukelen aan aanvallen kon denken had Ajax de 2-0 al in het mandje liggen. Breukelen nam nog meer risico’s, bracht met Sebas Jansen nog een aanvaller en ging achterin 1 op 1 spelen. Echter een slordig middenveld van Breukelen zorgde ervoor dat men de bal al kwijt was voordat men de spitsen aan kon spelen, toch waren Rommy en Oussama Ouhadou nog dicht bij de aansluitingstreffer maar ook deze kans werd deskundig verprutst. Diverse omzettingen op het middenveld, gaf wel iedereen de gelegenheid om te spelen, maar het niveau werd er zeker niet beter op en Ajax kon makkelijk uitlopen naar een 5-0 overwinning.

Het team komt dit seizoen duidelijk tekort tegen de top van de reserve hoofdklasse, maar 5 tegendoelpunten tegen Swift, GVVV en nu weer Ajax is duidelijk teveel. Men laat de ene week zien volwassen te kunnen voetballen, maar kan dit nog niet wekenlang volhouden. Mentaliteit en inzet is nog geen constante factor. De foto’s van de wedstrijd op de website van Ajax vond men belangrijker dan de forse nederlaag en toevallig of niet, op alle foto’s had een Ajax speler de bal en liep de Breukelen speler achter de spreekwoordelijke feiten aan…

Komend weekend geen competitieprogramma, maar wel een serieuze oefenwedstrijd tegen het eerste zaterdagteam van vv Maarssen. Aanvang 14 uur aan de Broekdijk, dus toch weer een reden om naar de club te komen.