Jong FC Breukelen – Jong SV Saestum

onder-23
sv-saestum
Jong FC Breukelen (o23) speelde dinsdagavond 17 november tegen Jong S.V. Saestum. Voor het team o23 worden spelers geselecteerd uit de selectie 1 en 2 en uit de A1-junioren. Op deze wijze biedt FC Breukelen jonge talentvolle spelers een platform om ervaring op te doen en om hun kwaliteiten te laten zien aan de Technische Commissie. Één van de doelen daarbij is om talentvolle spelers uit de Stichtse Vecht aan FC Breukelen te binden.

Na de goede wedstrijd vorige maand tegen de Vecht waren de verwachtingen hoog gespannen. Het weer van deze avond was onstuimig en de wind maakte het voetballen niet altijd even gemakkelijk. De eerste helft had Jong FC Breukelen wind tegen en had veel moeite om het spel te maken. Met name in balbezit was het zeer onrustig. Te veel lopen met de bal en vaak onnodig de lang bal naar voren spelen (wind tegen…) waren de ingrediënten voor een slechte eerste helft van Breukelen zijde.

Nu moet ook gezegd worden dat Saestum uitstekend tegenstand bood. Met name de beweeglijke nummer 9 van Saestum was een ware plaag voor de verdediging.  Saestum was de eerste helft de betere partij. Door degelijk keeperswerk van Aaron Balk wist Breukelen nog lang op de been te blijven. Via een ongelukkig van richting veranderde bal caramboleert deze over Balk het doel in: 0-1. Op een paar kansjes na van Olivier, Niero en Cavit had de tegenpartij de betere mogelijkheden.

In de tweede helft worden 4 talentvolle A-junioren ingebracht: Tim Norbart, Roy Turksma, Sven Hensbergen en Nik van Tricht. Jong Breukelen kwam beter uit de kleedkamer en speelde stukken beter dan de 1e helft. Met de wind mee speelde Breukelen veel rustiger en hield daarmee ook langer balbezit.

Het is dan volkomen terecht dat Olivier Brandenhorst 10 minuten voor tijd de gelijkmaker prachtig inschiet met zijn linkerbeen, na een pass van Roy Turksma. Beide partijen lijken vrede te hebben met het gelijkspel. Scheidsrechter Leushuis (die een uitstekende indruk maakte) geeft in de laatse minuut nog een hoekschop aan Breukelen. Cavit neemt een scherp indraaiende corner, waar Joery Knoop met een sterke kopbal de 2-1 aantekent.

Al met al een nuttige wedstrijd voor onze jonge talentvolle spelers.