Collectiviteit E5 brengt overwinning

demeern
e5
De herfst lijkt begonnen, regen afgelopen dagen, en ondanks de aangename temperatuur gooide de soms miezerige  regen vandaag af en toe roet in het eten. Met de boodschap om niet te gemakzuchtig aan de wedstrijd te beginnen en vooral lekker te ballen werd de warming up aangevangen. Vervolgens werd er om precies tien over half tien afgetrapt door De Meern.

Was het vorige week een stroeve pot voetbal nu was het zo geroemde collectief van de E5 niet in staat om de tegenstander direct hun wil op te leggen. Tegenstanders uitspelen en vervolgens nog een kans geven om ze weer bij te laten komen. Kortom de kaas werd van het brood gegeten maar ook dit was collectief. Na 4 minuten ploeteren kreeg Breukelen dan ook de deksel op de neus. Na een aanval over links passeerde Jorian een man teveel en verloor de bal, in de tegenstoot was het De Meern die beheerst afwerkte en keeper Ryan het nakijken gaf, 1-0 achter.

Nog schrokken de mannen niet wakker maar met een wonderschone voorzet van Presley, die bij de 2e paal in het doel verdween werd de stand gelijk getrokken. Gezapig kabbelde het potje voort, en niet gevoelig voor aanwijzingen bleven de mannen ploeteren. Kansen voor beide ploegen te over en gelukkig keerde Ryan alle ballen. Vlak voor rust kwam de voorsprong na een snelle aanval waar Presley de bal in de verre hoek schoot. Niet lang daarna werd gelukkig gefloten voor de rust en iedereen kon even bijkomen en wakker worden.

Wakker worden, er was al 25 minuten gespeeld, toch zei men zelf al dat het niet soepel ging en dat ze feller moesten spelen. Collectief werd er wat gedronken. Collectief werd er een plaspauze genomen. Nu nog het spel vonden de jongens zelf.

De tweede helft werd aangevangen en er werd gewerkt voor wat men waard was. Zo hoort het lukt het niet om de tegenstander met snel spel te overbluffen dan moet je in ieder geval strijd leveren. Zo kwam ook loon naar werken na een snelle uitbraak was het Deylano die overzicht hield en Presley in staat stelde om de voorsprong uit te breiden naar 1-3. Strijdend voor elkaar, heerlijk om te zien dat er weer een stap is gemaakt en dat dit ook succes brengt. Achterin stond het ook weer als een huis en Samuel en Lars schoonden menigmaal de aanvallen van De Meern  Met een ruime tien minuten te gaan kwam de geruststellende voorsprong. Na een aanval opgezet na een uittrap van Ryan was Timo die de bal aanspeelde naar Deylano die hiermee vrij voor de goal kwam en met deze, alleen voor de keeper, situatie wist hij wel raad en bracht schoot de 1-4 binnen. Levi inmiddels spelend van achteruit schoof 5 minuten voor tijd door en ontving de bal een meter of 3 voor de goal. Door de kluwen van spelers scoorde hij beheerst en met deze stand was de buit binnen.

Achterin dicht houden en de wedstrijd uitspelen. Wat niemand dacht kwam in de laatste minuut, nog een schot op goal  welke voor langs leek te gaan werd door de inlopende Timo met de schouder in het doel gewerkt. Zo werd uiteindelijk toch nog een behoorlijk verschil neergezet en de eindstand op 1-6 gebracht. Slechts de aftrap volgde nog door De Meern en hierna floot de goed leidende scheidsrechter voor het eindsignaal. Onze spelers hebben laten zien dat wanneer het een keer minder soepel gaat er met collectief hard werken ook gewonnen kan worden.

Met de afsluitende penalty’s eiste Ryan de absolute hoofdrol op. Door het stoppen van de meeste en een aantal naast te kijken hield hij zijn doel schoon. Volgende week volgt alweer wedstrijd negen ditmaal tegen VVIJ thuis vooralsnog kwart voor tien.