MC1 doet het goed in de 2e klasse

mc1
laren99
Zaterdag 31 oktober na twee weekenden wedstrijd vrij te zijn geweest pikt de MC1 de draad weer op. Zij ontvingen, op deze mooie zonnige herfstdag, thuis de nr.6 uit Laren. Laren al 6 wedstrijden gespeeld en daaruit slechts 6 punten behaald, is voor onze meiden wederom een nieuwe ploeg in de 2e klasse. Dus er blanco in gaan lijkt het beste. MC1 had een aantal meiden die niet helemaal speelfit waren, waardoor vijf wissels in dit geval niet als een luxeprobleem gold. Griepjes, luchtwegproblemen en andere pijntjes zorgden er uiteindelijk voor dat deze goed benut konden worden.

Terwijl Breukelen zich aardig warm heeft gedraaid en staat te popelen om van start te kunnen gaan, laat Laren op zich wachten. Vijf minuten voor tijd komen de dames het veld op gelopen en kunnen nog net een paar balletjes intrappen en dan willen we toch echt van start. De opa van Keshia, die tijdens thuiswedstrijden trouw komt kijken, heeft het al gezien aan de warming-up. “Dit wordt een makkie!”.

Het spel start erg compact, posities worden nog gezocht, maar speelt zich wel al af op de helft van Laren. Na een technisch hoogstandje van Jenna duikt Hannah op snelheid de diepte in en krijgt zodoende de ruimte om de 1-0 binnen te werken. Laren heeft rechts voorin een snelle dame lopen maar onze debutant Jill, een welkome aanvulling, staat haar mannetje en gaat haar niet uit de weg.

Door een wat ongelukkige handsbal in het strafschopgebied van Breukelen, krijgen onze meiden een penalty tegen. Scheidsrechter Nico was onverbiddelijk. Hoewel de bal recht door het midden ging en Helen deze weliswaar met haar buik kon weren, kwam hij in een rebound helaas alsnog achter haar terecht 1-1. Breukelen liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en pakte haar spel gewoon weer op. Als een soort van herhaling van de eerste goal zette Hannah de boel weer recht 2-1.  Chris die vervolgens eventjes bij zijn dochter ging informeren of het wel goed ging met haar na de gestopte penalty, had zijn spelersbord (in de volksmond nu Voodoo bord genoemd) in veiligheid gebracht bij Debby. Althans dat dacht hij. Met zijn scherpe oog zag hij bij terugkomst direct dat zij vergeten was te vermelden in welke minuut er door Breukelen gescoord was. Dus mocht zij het bord gelijk weer inleveren.

Breukelen heeft het eind van de eerste helft Laren in de tang. Zo was er nog een “bijna” eigen doelpunt vanuit een corner. Niet veel later was het wel raak. Jenna snee vanaf de zijkant naar binnen en tergde de keepster van Laren met een treffend schot in de korte hoek 3-1.

De tweede helft bleef keepster Helen die nog niet geheel fit was langs de kant en nam Evy de honneurs waar. De trend van de eerste helft werd voortgezet en een snelle 4-1 op de schoen van Tessa was daar. Hoewel onze meiden met regelmaat een aanval opbouwde, met op links voor Laura die de tweede helft zichtbaar de voorhoede flink aandreef en links achterin Shariva en Nora die de boel onder controle hadden, bleef de stand op een welverdiende 4-1 steken. Na twee wedstrijden in de tweede klasse op 6 punten staan, dat doen jullie goed meiden!

Zet voor volgend weekend de wekker maar alvast, want om 9.00 start de wedstrijd uit tegen Zuidvogels te Huizen.