Voetbaltoernooi OverNoord, leuk potje straatvoetbal

Vrijdag 23 oktober, aan het einde van de herfstvakantie hebben 36 jongens en een meisje zich opgegeven voor een gezellig potje straatvoetbal in de speeltuin tegenover WijkCentrum OverNoord. De vrijwilligers van het wijkcentrum zijn voorbereid, limonade staat klaar, de broodjes voor tussen de middag worden gesmeerd, en de toeschouwers kunnen aanschuiven voor een vers kopje koffie. Het weer is geweldig: droog en een prima temperatuur te om even lekker te voetballen.

De indeling van de teams is gemaakt en even na 10 uur is de aftrap door de groep 7-9 jarige, allen jongens en een meisje. In de formatie van 4 tegen 4 proberen ze in wedstrijden van ongeveer 5 minuten tot scoren te komen. De eerste wedstrijden valt dat nog niet mee en dus eindigen deze vaak in 0-0, maar al gauw hebben ze op het veld door hoe te scoren, en of ze wel of niet met een vliegende keeper moeten spelen. Met een gezellige muziekje op de achtergrond, zijn de wedstrijden leuk en soms spectaculair om te zien, mede door de goede begeleiding van de scheidsrechters Roan en Sudesi, en de toegestroomde aanhang die de kinderen kwamen aanmoedigen.

Helaas moet ons enige meisje afhaken, erg dapper dat ze mee heeft gedaan tussen de vaak al ervaren spelers. Uiteindelijk kwam team 5 met Tim, Thijs en Sacha als beste uit de strijd, waarbij meedoen belangrijker is dan winnen. Tot slot voor iedereen een mooie medaille, en een heerlijke lunch met een ijsje toe van de plaatselijke snackbar, en bij de uitgang nog iets moois uit de grabbelton.

Het middagprogramma was voor de 10-12 jarige, met een enkele 9 jarige bij de teams zijn deze om 13.00 uur van start gegaan in een 3 tegen 3 formatie. De limonade was niet aan te slepen, wat een dorst had iedereen na een partijtje voetbal van 10 minuten. Alle mannen hebben heerlijk gevoetbald, alhoewel verliezen soms erg moeilijk is. Ook voor deze teams een prachtige medaille en een ijsje verzorgt door de vrijwilligers van het Wijkcentrum OverNoord, Arthur en Jan.

Kortom; het was een zeer geslaagde dag, en een hele fijne samenwerking tussen FC Breukelen en Wijkcentrum OverNoord.

fullsizerender-4

fullsizerender-4

fullsizerender-5

fullsizerender-5

fullsizerender-6

fullsizerender-6

fullsizerender-7

fullsizerender-7

fullsizerender-8

fullsizerender-8

fullsizerender-1

fullsizerender-1

fullsizerender-3

fullsizerender-3

fullsizerender

fullsizerender