FC Breukelen O23 –  SV de Vecht

onder-23
devecht
Dinsdag 20 oktober was de eerste wedstrijd van FC Breukelen o23. Dit team is samengesteld uit talentvolle spelers vanuit het eerste en tweede elftal en de A1. Iedere maand zal voor deze belangrijke spelersgroep een wedstrijd en trainingen worden georganiseerd. FC Breukelen probeert op deze wijze extra aandacht te geven aan het aanstormend talent met als doel dat we enkele van deze spelers in ons 1e elftal terugzien.

De wedstrijd tegen onze buren SV de Vecht begon furieus. De Vecht speelde met veel druk om het onze verdediging zo moeilijk mogelijk te maken. De verdediging van FC Breukelen wist hier goed mee om te gaan. Als een tegenstander zoveel strijd levert, dan zal je als FC Breukelen minimaal hetzelfde daartegen over moeten stellen. Aldus gebeurde. De verdediging onder leiding van aanvoerder Sven Eggermont gaf bijna niets weg. Na zo’n 20 minuten spelen werd de druk van de Vecht al wat minder en kwam Breukelen meer in de wedstrijd. Dit resulteerde in een uitstekende aanval. Cavit stuurt Donny Kloppenburg weg over de rechtervleugel. Donny wist met een uitstekende voorzet bij de eerste paal Olivier Brandenhorst te bereiken die de keeper vervolgens het nakijken gaf: 1-0. De Vecht stelde hier enige plaagstootjes tegenover maar Stan de Wit hield zijn doel schoon.

De 2e helft begon met het inbrengen van 3 A-junioren: Tim Norbart, Roy Turksma en Nik van Trigt.  De vierde A-junior Dave Hensbergen (leeftijd B-junior) startte al vanaf het beginsignaal. A-junior Stan de Wit keepte de hele wedstrijd. Het was goed om te zien dat onze jeugd makkelijk mee komt in deze wedstrijd. De Vecht begon weer vurig aan de 2e helft maar het kaarsje ging als snel uit. De beide backs van FC Breukelen Andre Morgan en Joery Knoop hebben een uitstekende wedstrijd gespeeld en hadden de buitenspelers van de Vecht in hun zak.  Na een rush aan de rechterkant wordt Nino Scheenhart bediend op de rand van de zestien meter. Met een harde schuiver wist hij de 2-0 binnen te schieten.

Al met al een goede eerste wedstrijd van o23. De volgende wedstrijd van onze beloften zal zijn op dinsdag 17 november om 20.00 uur. De tegenstander van die avond zal dan Saestum zijn.