FC Breukelen 3 grijpt periodetitel na zenuwslopende wedstrijd tegen naaste concurrent

buitenveldert
3e
De voortvarende competitiestart leverde het derde elftal een perfecte score op na zes competitierondes. Desalniettemin was het behalen van een periodetitel nog verre van zeker doordat naaste belager Buitenveldert 2 in een direct duel langszij zou kunnen komen op basis van doelsaldo. FC Breukelen mocht afreizen naar de veelscorende Amsterdammers om de koppositie te verdedigen en een gooi te doen naar de periodetitel.

In de openingsfase werd het derde elftal volledig overrompeld door de snelle en technisch vaardige thuisploeg. De rappe buitenspelers wisten constant voor gevaar te zorgen en al snel was duidelijk waarom deze ploeg het meest scorende elftal van deze competitie is. Al na zeven minuten keek het derde elftal tegen een 1-0 achterstand aan en de lijdensweg leek pas net begonnen. Ineens was daar echter Maikel Goossens die vanuit het niks de 1-1 binnen wist te prikken en het elftal terug in de wedstrijd bracht. Hiermee was na 20 minuten de wedstrijd weer in evenwicht en mocht Breukelen van geluk spreken dat de schade beperkt was gebleven.

Na de gelijkmaker wist het derde elftal zich te herpakken en de organisatie weer terug te vinden die de ploeg dit seizoen zo kenmerkt. Hiermee kwam de rust enigszins terug in het elftal en begon de wederopstanding. Nog binnen het half uur stuurde Jurre Fledderus met een bekeken pass Maikel Goossens weg die op het randje van buitenspel wist te ontsnappen aan de verdediging en de 1-2 binnenschoot. Na de belabberde start kon de uitploeg met een gelukkig gevoel de kleedkamer opzoeken voor de rust.

Het was duidelijk dat de overwinning nog lang niet veilig was en dat er discipline en inzet gevergd zou worden om een positief resultaat over de lijn te trekken. Het hielp hierbij enorm dat de marge direct na rust werd vergroot door Max Kauffmann. Na een goede combinatie met Irvin de Vette schoot hij de bal onder de keeper door en stond het 1-3 voor de uitploeg. Buitenveldert liet zich niet ontmoedigen en bleef op zoek gaan naar de aansluitingstreffer. De uitgelezen mogelijkheid kwam nog binnen het uur in de vorm van een strafschop. Routinier Michael Moen toonde zich een koele kikker en dook de penalty indrukwekkend uit de hoek. Ondanks de zoveelste tegenslag bleven de Amsterdammers het proberen en vlak voor tijd werd de inzet beloond met de 2-3. De spanning is nooit uit de wedstrijd geweest, maar na 90 minuten mocht FC Breukelen zich de gelukkige winnaar noemen.

De opluchting was groot en de feestvreugde nog groter met het behalen van de overwinning en de hiermee gepaarde periodetitel. Daarnaast was er het positieve nieuws dat Danijel Mahmutovic zijn opwachting maakte na een iets meer dan een jaar afwezigheid. Hij zal de ploeg bijstaan in de lange weg die nog te gaan is dit seizoen. Deze weg begint volgende week met de bekerwedstrijd uit bij Argon 6. Hierover volgende week meer.