FC Breukelen C2 verliest van UVV C2

uvv
c2
Zaterdag 17 oktober stond de uitwedstrijd tegen UVV C2 op het programma voor de jongens van de C2. Vorige week had UVV gewonnen van onze C1, dus de verwachting was dat het een moeilijke wedstijd zou worden. Op de heenweg werd er in de auto een opmerking gemaakt dat we eerst maar eens in de buurt van het 16-meter gebied moeten zien te komen en dan pas aan een doelpunt denken.

Misschien in eerste instantie geen positieve insteek voor een wedstrijd, maar gezien de stand en de ervaringen van de competitiewedstrijden wel redelijk realistisch. Voor de verslaggever was deze opmerking aanleiding om eens bij te houden hoe vaak de C2 binnen de 16-meter van de tegenstander zou komen. Het gold niet alleen voor het 16-metergebied, maar de 16 meter over de gehele breedte van het veld.

Zonder de afwezigen Dani en Paul, maar met Thomas en Thijmen van de D1 (nog bedankt jongens) werd om 11 uur de aftrap gedaan voor de wedstrijd. Onze jongens begonnen verbluffend goed aan de wedstrijd. Ze namen meteen het heft in handen en zetten UVV C2 gelijk onder druk. Onze jongens kregen in het begin van de wedstrijd een paar mooie kansjes.

Een vrije trap van Sten kon de keeper niet klemvast pakken, maar de verdedigers van UVV hielpen de keeper een handje. Lucas kreeg uit een corner ook nog een kans, maar zonder het gewenste resultaat. Je zag aan onze jongens dat het vertrouwen ging groeien in een goede afloop van deze wedstrijd. Er werd goed gestreden, er ontstonden af en toe mooie combinaties. Alleen het geluk ontbrak bij de spitsen. Gezien de inzet, kansjes en spelbeeld hadden onze jongens minstens 1 doelpunt verdient.

Maar zoals zo vaak valt de doelpunt aan de andere kant. Uit het niets Uit een van de eerste kansjes wist UVV te scoren: 1-0. Even balen, maar eigenlijk was er nog niets aan de hand. Ook na deze tegenslag namen onze jongens het heft weer in handen en gingen op jacht naar de gelijkmaker. We kregen wel weer enkele kleine kansjes. Uit een corner van Daan ging een kopbal over het doel. Een mooie combinatie tussen Damian en Milan had helaas geen mooi eindresultaat. UVVC2 kreeg ook el enkele kansjes, maar Daan wist deze allemaal tegen te houden.

Na de rust kon de C2 niet beter beginnen. In de eerste de beste aanval werd er op Milan een overtreding begaan binnen het 16 meter gebied. Zonder aarzeling gaf de goed leidende scheidsrechter een strafschop. De kans op 1-1. Dik verdiend! Helaas werd de strafschop niet goed ingeschoten en wist de keeper van UVV de bal te stoppen voor de doellijn.

Ondanks deze tegenslag lieten onze jongens de ‘koppies niet hangen’ en probeerden ze toch nog de gelijkmaker te forceren. Er werd door onze jongens wel gescoord, maar deze werd wegens buitenspel afgekeurd. Het overwicht van de eerste helft begon langzaam aan te verdwijnen en UVV kreeg meer kansen en wist in de tweede helft nog 4 keer te scoren. Na 70 minuten stond er 5-0 op het scorebord.

Hoe vaak zijn onze jongens deze wedstrijd binnen de 16 meterlijn geweest van de tegenstander? In de eerste helft was het in totaal 16 keer. De tweede helft is het door de verslaggever niet exact bijgehouden (hij moest vlaggen), maar de teller stond in ieder geval op 10 keer (en we mogen er vanuit gaan dat het vaker is geweest). Een verdienstelijke score.