E5 Voetbal veilig

dhsc
Het is zaterdag morgen half 8, donker en nog koud ook. Hier en daar gaat in een huis een licht aan bij FC Breukelen is het nog donker en de parkeerplaatsen leeg. Daar komen de eerste auto’s aan brrrr is het meest gehoorde woord. We kunnen op naar DHSC om daar de topper van de week te spelen met als inzet de eerste plaats op de ranglijst.

Verder wakker geworden tijdens de rit staan we tijdig op het veld om de warming te doen. Het zit goed tussen de oren bij ze. Van de week een korte oefenwedstrijd gespeeld tegen de E3 en daar hielden ze zich prima staande. Hoewel we met 3-2 verloren is er wel het besef dat het aantal doelpunten met een echte keeper aan onze kant wellicht lager zou zijn geweest. De aanwijzingen voor de spelers: lekker ballen en we zien wel hoe het loopt. Tot zover alles goed. Start, het spel golft snel op en neer evenals de kansen. Uiteindelijk scoort DHSC de 1-0 na 8 minuten spelen. Onze jongens knokken voor wat ze waard zijn en dit levert de 1-1 op door Presley. Yes, we gaan ervoor.

Helaas, we spreken hier mocht u het even vergeten zijn over eerstejaars E-pupillen 9 jaar, de messen worden geslepen! Maar met een eigen doelpunt na een schot van Timo komen we op voorsprong. Diverse tackles en intimidaties later staat het 2-2.  Door goed doorgaan scoren wij verdiend, net voor rust, de 2-3 en Presley zijn 2e. De aftrap volgt en de scheidsrechter laat wederom van zich horen, hij stuurt Lars het veld uit omdat hij de scheidsrechter zou hebben beledigd? Kent u Lars, die doet geen vlieg kwaad, en ik heb hem nog nooit een overtreding zien maken. We moeten verder, ik haal Lars van het veld maar blijf er zelf in staan voor gerechtigdheid. De scheidsrechter fluit maar voor de rust, hij weet het ook niet meer.

De leider en trainer begeleiden onze jongens ik heb koortsachtig overleg met de thuisbasis wat te doen. We kiezen ervoor om door te gaan maar als het uit de hand loopt stappen we van het veld af. De spelers gevraagd om gewoon en rustig te blijven voetballen.

We starten logischerwijs weer met 7 tegen 7 maar de scheidsrechter zegt dat de man die van het veld is gestuurd niet vervangen mag worden. Na discussie mogen wij 5 minuten later toch het aantal spelers weer gelijk brengen met de tegenstander. Ondertussen heeft DHSC de 3-3 gemaakt. FC Breukelen belt hoe het loopt we proberen de wedstrijd uit spelen maar het wordt lastig. De agressie en daarmee de overtredingen nemen toe. Helaas blijven deze grotendeels onbestraft en waar kansen worden gezien krijgt de E5 ze wel tegen.

Jonathan maakt enkele fantastische reddingen en houdt ons op de been. Vanuit een corner van Samuel gaat de bal zover als ik kan zien via een been van de tegenstander de goal in, 3-4. Dichthouden en ver van de goal afspelen zodat we geen rare vrije trappen tegen krijgen. Met nog 2 minuten op de klok onderschept Jorian de bal voor mijn ogen wordt hij tot 3 keer toe van achteren getackeld. Bij de derde valt hij huilend op de grond en slaat de vlam in de pan. De scheidsrechter vliegt iemand aan omdat hij gewezen wordt op zijn taak. Uiteindelijk weet hij het ook niet meer en fluit hij af.

Onze spelers staan te huilen, snel verzamelen en zover mogelijk van iedereen vandaan. Wederom contact met FC Breukelen en er wordt gezegd kom naar huis, er staat een kleedkamer klaar om te douchen en er is drinken na afloop, dank je Ester! Nadat iedereen gedoucht heeft komen wij samen in de bestuurskamer, er zit nogal wat schrik bij de kinderen. Na alles uitvoerig te hebben besproken gaan we maandag weer verder.

Dit is wel een hele rare zaterdag zo. Woensdag was er een bijeenkomst om de spelers in het kader van Speel Veilig Voetbal verder te helpen en dan eindigt de vroege zaterdagmorgen op deze wijze. Wij gaan ervan uit dat passende maatregelen worden getroffen.