Van Basten omhaal bezorgt 2de elftal de volle winst

zwaluwen 30 hoorn hcsv
2e
30 jaar geleden scoorde Marco van Basten als spits van Ajax uit een technisch perfecte omhaal een doelpunt welke nog steeds regelmatig op tv wordt getoond als een van de mooist gescoorde doelpunten ooit.

Afgelopen zaterdag herhaalde Cavit Yavuz dit kunststukje namens Breukelen 2 in de wedstrijd tegen Zwaluwen ‘30 in Hoorn. Helaas was de TV er deze keer niet bij, anders was de goal ongetwijfeld de wereld overgegaan. Nu waren alleen de spelers (en een trotse vader Yavuz) getuige van een zeldzaam mooi doelpunt.

De 0-1 voorsprong die hiermee in de 20ste minuut op het bord kwam, werd door de jonge ploeg uit Breukelen met hart en ziel verdedigd en wat de mannen uit Hoorn ook probeerden, altijd liep men vast in de goed georganiseerde verdediging onder leiding van Bob van Tricht en Jantijn Augustin. Als men toch een gaatje wist te vinden in de solide defensie, stond uitblinker Stan de Wit (normaal keeper van de A1) een doelpunt in de weg.

Menal Shawan zorgde met zijn ervaring voor controle op het middenveld en met de kilometervreter Hans Kabalt naast zich zorgden ze voor een constante ondersteuning van het gevaarlijke aanvalstrio van FC Breukelen. Zo ontstond een aantrekkelijke wedstrijd waarbij Breukelen uiteindelijk de 3 punten mee naar huis mocht nemen.

De competitie is nu 6 rondes onderweg en er lijkt nog geen echte titelkandidaat opgestaan. Breukelen won vandaag van de nummer 2, maar kan zomaar weer punten verspelen als zaterdag de nummer laatst Woudenberg 2 op bezoek komt. Gelukkig geldt dat op dit moment voor alle ploegen in de competitie waardoor de verschillen klein zijn. Breukelen is gewaarschuwd maar moet in thuiswedstrijden voor de volle winst gaan. Aanvang zaterdag 12.30 uur