FC Breukelen 3 grijpt overwinning na matige eerste helft

3e
Logo sv RAP
Na de topper tegen JOS Watergraafsmeer begon het derde elftal met een goed gevoel aan de nieuwe week. Dinsdagavond kreeg de groep vrijaf om met frisse moed toe te werken naar de thuiswedstrijd tegen RAP 2. Gezien de stand op de ranglijst zou het logischerwijs in een zege voor de thuisploeg moeten uitmonden, maar gelukkig worden wedstrijden nog altijd niet op papier gewonnen. Dit betekende dat Breukelen zonder topscorer Maikel Goossens vol aan de bak zou moeten om de wedstrijd tot een goed einde te brengen.

Het spelbeeld was eenzijdig in de eerste helft. RAP trok zich terug en Breukelen mocht het spel maken. Dit ging niet naar behoren ondanks dat de kansen wel voor de thuisploeg waren. Na 25 minuten wist RAP zicht voor het eerst voor het vijandelijke doel te melden, maar dit deden zij wel gelijk succesvol. Door ongelukkig uitverdedigen viel de bal voor de voeten van de spits die de stand op 0-1 bracht. Er was geen reden voor paniek bij het derde elftal, dat nog genoeg tijd had om het tij te keren. Dit gebeurde niet veel later toen gelegenheidsspits Jurre Fledderus simpel kon binnenschieten op aangeven van Irvin de Vette. Na de weinig indrukwekkende eerst helft werd met een 1-1 stand de kleedkamer opgezocht.

In de rust vonden twee wissels plaats en dit resulteerde al vrij snel na rust in de 2-1 voor de thuisploeg. Irvin de Vette wist op aangeven van Koen Hooijmaijers de thuisploeg op voorsprong te brengen. Breukelen bleef de bovenliggende partij en wist meerdere kansen te creëren. Scott Vorst bracht de overwinning definitief in veilige haven door verwoestend maar secuur uit te halen binnen het zestienmetergebied. Het slotakkoord was voor de makkelijk scorende Olivier Branderhorst, die de eindstand op 4-1 bepaalde.

Ondanks dat het derde elftal zich niet van zijn beste kant toonde was er eigenlijk geen moment sprake van twijfel over een positief eindresultaat. Volgende week zal dit geheel anders zijn wanneer FC Breukelen 3 op bezoek gaat bij naaste belager Buitenveldert 2. Deze ploeg staat op slechts drie punten achterstand wist al dertig keer het net te vinden deze competitie. Het derde elftal stelt hier de minst gepasseerde defensie tegenover en zal er alles aan doen om in opperste staat van paraatheid aan de aftrap te verschijnen. Deze zal plaatsvinden om 13:00 uur in Amsterdam. Hierover volgende week meer.