Als rijpe appelen uit de boom... SCH ’44 F4 - FC Breukelen F4 2-16

sch44
f4
Soms waan je je wel eens op een andere plek dan op een voetbalveld wanneer je een wedstrijd zit of staat te kijken. Zo was ik nog niet al te lang geleden met mijn zoontje Lieuwe bij Ajax - Rapid Wien, je weet wel die zeer pijnlijke 2-3 nederlaag waardoor Ajax de Champions League niet haalde. Dat was geen voetbalwedstrijd, dat was een klassiek treurspel zoals Joost van de Vondel tijdens zijn hoogtijdagen kon schrijven… Ik heb mijn zoon letterlijk huilend van teleurstelling van de tribune meegenomen.

Vorig seizoen waren we met een stel voetballers van toen de F3 samen met alle vaders naar Nederland - Letland. Laat dat nou net de enige wedstrijd van Oranje zijn die ze wel overtuigend wisten te winnen met maar liefst 6-0. Dat was geen gewone wedstrijd, dat was een volksfeest met dansende en juichende mensen op de tribune zoals je bij Oranje de laatste wedstrijden niet heel vaak ziet. Onze jongens dansten en sprongen op de tribune dat het een lieve lust was. En soms sta je langs de kant te kijken en dan ben je niet op een voetbalveld, maar in een boomgaard… Zoals rijpe appelen uit de boom kunnen vallen, zo vielen de doelpunten afgelopen zaterdag bij onze jongens van de F4.

Met dank aan de realtime-verslaggeving van trouwe supporter (en vader van Mauro) Willem even kort de volgorde van de doelpunten: 0-1 Max, 0-2 en 0-3 Koen, 0-4 Max, 0-5 Koen, 0-6 en 0-7 Jack, 1-7, 1-8 Jack, 1-9 Hidde, 1-10 Jack, 1-11 Max, 1-12 en 1-13 Koen, 1-14 Mauro, 2-14, 2-15 en 2-16 Lieuwe. Dan hebben we de statistieken bij deze gehad. Het moge duidelijk zijn dat ons sterrencollectief werkelijk geen spaan heel heeft heel gelaten van onze tegenstander SCH ’44 F4.

Het seizoen is al even onderweg, dus het wordt de hoogste tijd om is in te zoomen op alle toppers die de F4 dit seizoen kan opstellen. In volstrekt willekeurige volgorde stellen wij de spelers graag aan u voor. Om te beginnen is daar Armin “de atleet” vd Breggen, veelvuldig te vinden in de aanval maar net zo makkelijk op te stellen als keeper. Hij wisselt regelmatig van positie met Hidde “het kanon” Severrien, de kanjer die een schot in zijn rechterbeen heeft wat zijn weerga niet kent. Wat is een team als de F4 zonder de duelkracht en de snelheid op de flank van “jumping” Julian Finn vd Meer (helaas deze zaterdag afwezig wegens ziekte) of zonder het neusje voor de goal van “Joker” Jack van Baggum die afgelopen zaterdag weer liet zien waar zijn kracht ligt.

“Lepe” Lieuwe van Engelenburg bewaakt de balans achterin en “magic” Mauro liet afgelopen zaterdag weer zien waarom hij zo graag de bal in de kruising schiet wat overigens ook opvallend vaak lukt. Roy “de stille kracht” vd Sande had afgelopen zaterdag bijna z’n eerste van het seizoen te pakken met een prachtig afstandsschot en Max “koning van de slalom” Turksma heerst van box-to-box om maar is een voetbalbegrip anno 2015 te introduceren bij onze toppers. Tot slot is daar Koen “kampioen” Gouka (naar de boeken van Koen Kampioen, veelvuldig gelezen onder de F-jeugd van FC Breukelen) met zijn rushes en bekeken rechter die zaterdag liet zien wat hij allemaal in zijn mars heeft.

De technische staf wrijft zich iedere week in z’n handen bij het zien van zo’n talentvol collectief dat iedere week beter en beter gaat voetballen. Want het moge duidelijk zijn, als er zoveel doelpunten vallen als appelen uit de boom dat je er een spreekwoordelijke appeltaart van kunt bakken, dan kun je als technisch staf alleen maar tevreden zijn. En dat zijn we dan ook helemaal.

Aankomende zaterdag staat er de volgende test op het programma, de thuiswedstrijd tegen Desto F7, de huidige nummer 4 met maar 1 puntje achterstand op onze toppers. Als we ook deze test goed doorkomen, dan zou het zomaar kunnen zijn dat het t-woord gaat vallen in het volgende verslag. Welk t-woord zult u denken? Ik geef u een kleine hint: het begint met een T heeft 14 letters en eindigt op itelkandidaat… Na zaterdag weten we meer. Als staf hebben we in er in ieder geval alle vertrouwen in, want als je de wedstrijden speelt zoals afgelopen zaterdag dan kun je als staf alleen maar trots zijn op je toppers!

De technische staf.