E5 wederom op dreef

e5
brederodes
Deze frisse zaterdagmorgen stond de E5 tegenover Brederodes. Tijdig de kleedkamer in voorafgegaan door een fotosessie daar zij trainingspakken hebben ontvangen van Winter Watersport Van der Laan, waarvoor onze dank! Tijdens het praatje met de tegenstander kwam wederom de uitslag 21-0 ter sprake maar vandaag zou het wel anders worden voor ons. Met deze opmerking in het achterhoofd werd de opstelling neer gezet en gekozen om de linies strak neer te zetten zodat eventuele tegenaanvallen vroeg opgevangen konden worden.

Zo werd er dan om kwart voor tien weer eens op het echte gras afgetrapt. Nog even snel de timer aanzetten op mijn telefoon zodat tijdig de wissels kunnen plaatsvinden. Bijna klaar en de scheidsrechter fluit alweer, wat is er aan de hand en ik kijk op? 1-0 door Levi binnen 20 seconden!

Toeval, met de opmerking van de tegenstander nog in het achterhoofd noteren wij de goal. Dat het wederom duidelijk was dat maar een team aanspraak op de overwinning kon maken bleek echter al snel. Presley zorgde binnen vijf minuten voor de 2-0 en Levi na een fraaie aanval met een mooie kopbal voor 3-0. Op regelmatige wijze werd de voorsprong uitgebouwd met hier en daar een halve aanval van de tegenpartij die vakkundig onschadelijk werd gemaakt door Samuel, Ryan en Jorian.

Ook was er een schot op het doel maar Lars liet zien dat hij ook in het doel zijn mannetje staat met een goede redding. Daarnaast zagen we dat hij ook over een goede uittrap beschikt om hiermee de voorhoede op maat te bedienen. Gestaag werd de score opgevoerd door tweemaal Levi en 3x Presley naar 8-0. Hierna was de beurt aan Brederodes die een spaarzaam foutje in de verdediging afstrafte. Lars liep nog uit maar kon niet voorkomen dat de 0 van het scorebord verdween. FCB pakte echter de draad weer op en net voor rust scoorde Presley de 9-1.

Welke puntjes moet je dan wekelijks aanhalen want scherp dat zijn ze wel en het loopt als een trein. Dan maar het tegendoelpunt bespreken om zo de verdediging nog wat scherper neer te zetten.

Met het aanvangen van de tweede helft was de scherpte even weg, inmiddels zijn wij dit gewend, en halve schoten en de paal stonden diverse malen succes in de weg. Het duurde 8 minuten voordat Deylano met een fantastisch schot de dubbele cijfers neerzette. Toch was FC Breukelen, op eigen initiatief begonnen met experimenteren maar had dit niet altijd het gewenste resultaat. Zo was er een schot van Jorian dat net gestopt werd, een tweetal schoten van Samuel die net niet het gewenste resultaat hadden. Tenslotte was daar natuurlijk weer Ryan die zoals altijd langs de lijn opkwam en zijn balletjes voor de goal bracht.

En Lars, die stond in de goal en had het koud wegens gebrek aan actie. Inmiddels waren het achtereenvolgens Levi, Presley en Deylano die de voorsprong vergrootten naar 13-1. Met nog 5 minuten op de klok was het Timo die alert een terugkomende bal met een strak schot in het doel schoot. Het slotakkoord was wederom voor Presley en Levi die de eindstand bepaalden op 16-1. Was het bij de F4 2 weken geleden dat zij 2 doelpunten cadeau kregen, nu op onverklaarbare wijze staat de uitslag ondanks correcte doorgave van de wederom goed leidende Theo op 11-1?

De KNVB is dan ook inmiddels verzocht om deze uitslag naar waarheid te corrigeren. Zaterdag a.s. volgt de uitwedstrijd tegen DHSC welke thans met 2 verliespunten de 2e plaats inneemt.

2015-10-10 09.11.47

Van links naar rechts: Samuel de Bie, Timo van der Laan, Ryan Scheenhart, Deylano Aipassa, Presley Mbaba, Levi Borgers, Lars Hobma en Jorian Middelkoop.