Half negen uit? Te vroeg voor de F2

maarssen
f2
Zaterdag draai je je eigenlijk het liefste nog een keer om. Maar ja, met een zoon op voetbal gaat ook op zaterdag de wekker gewoon. Op het onzalige tijdstip van half negen moesten we het strijdperk in tegen de F6 van Maarssen. Om kwart voor acht verzamelen. Op de Markt in Breukelen zat er nog wel wat pit in bij de heren, maar eenmaal in Maarssen ging al tijdens de warming up het lampje wat fletser branden.

Gestoken in de sponsortruien van Sjaak Baatsen (het was immers vorige week goed bevallen) werd afgetrapt tegen de nummer vier van de competitie. Het ging in eerste instantie nog aardig gelijk op. We kregen een corner die Ollie slim terugtrok op Pom, die vandaag aanvoerder was. Melle speelde als achtste man voor de verdediging en stofzuigerde heel wat af. Reno was wel attent en redde knap op een venijnig afstandsschot. Daarmee hebben we gelijk de lichtpuntjes van de eerste helft wel zo’n beetje gehad.

Het leek zo’n wedstrijd waarin het beide kanten op zou kunnen gaan, maar waarbij de maker van het eerste doelpunt met de eer gaat strijken. En helaas maakte Maarssen die goal. Aanval over links, bij ons niemand die de voet tegen de bal zet, diagonale schuiver in de verre hoek.

We dachten nog wel naar voren, maar in de omschakeling dachten we alleen maar aan stilstaan. Of aan The Voice, of ons bed, of misschien wel lekkere poffertjes. Niet aan verdedigen en meelopen in elk geval. Raf stond in de vijftiende minuut moederziel alleen tegen vijf man. De uitkomst hiervan laat zich raden; 2-0.

De tweede helft dan maar, na limonade en een dropveter. We hoopten dat wat suiker zou helpen. Maar dat kwam er in elk geval niet uit. Sytse had Reno afgewisseld op de goal. Bij de 3-0 wist hij nog niet helemaal waar het doel stond. Hij liep wel uit, maar dekte daarbij de ruimte naast het doel af. Bij de 4-0 was ik zo moedeloos dat ik alleen nog maar heb opgeschreven dat we mat speelden. Kan de goal dus niet beschrijven.

De 5-0 viel uit een scheidsrechtersbal op hun helft. Iedereen van zowel Maarssen als Breukelen erbij, op een kluitje en de Maarssenaren gingen er mee heen.

De laatste vijf minuten leek het nog wat. We kregen zelfs nog een corner en Reno en Ollie konden nog een combinatie opzetten na een mooie loopactie van Melle langs de lijn. Maar net als in de eerste helft kwamen we niet 1 keer tot een schot.

In het fluitsignaal liet Maarssen nog even zien hoe het moet. Uitbraak met twee man. Sytse loopt uit en in plaats van voor eigen succes te gaan en waarschijnlijk de keeper te raken, speelt de spits de bal keurig opzij. Zijn ploeggenoot hoefde de bal alleen nog maar in het lege doel te schieten. Eindstand 6-0.

Snel vergeten deze wedstrijd en dit verslag.