Zakelijke overwinning FC Breukelen

logo_gdc_ruim
1e
Mooi weer en een goede grasmat zijn vaak voortekenen voor een heerlijke voetbalmiddag met verzorgd voetbal. Over het nazomerzonnetje was niets te klagen maar het hoofdveld van GDC was de spelbreker deze middag. Verzorgd combinatievoetbal op zo’n grasmat was bijna niet mogelijk en was dan ook terug te zien in het spel van FC Breukelen. FC Breukelen wil graag met goed voetbal zijn wedstrijden spelen en had daarom een lastige middag in Eethen.

FC Breukelen begon sterk aan de wedstrijd. Al in de 3e minuut een actie over links van Mitchell de Zwart die een half speelveld op snelheid passeerde. De keeper van GDC wist uiteindelijk de bal tegen te houden. Niet lang daarna is het wederom de Zwart die doorbreekt. Zijn schot ging echter naast. In deze fase geeft FC Breukelen zijn visitekaartje af en was GDC duidelijk even van slag.

In de 20e minuut laat GDC voor het eerst van zich horen. Een prima voorzet over links komt bij een vrijstaande aanvaller van GDC die de bal hard inschiet. Doelman Turksma gaf met een goede duik in de linkerhoek redding. Het was nu wederom de Zwart die met een goede 1-2 combinatie over de linkerflank doorkwam. Met een afgemeten voorzet bij de 1e paal kon Kops voor zijn tegenstander komen: 0-1.

Zoals eerder vermeld was verzorgd voetbal bijna niet mogelijk op dit veld en dan blijft niets anders over dan strijd. In de laatste fase van de 1e helft had FC Breukelen het dan ook zwaar. GDC knokte voor iedere meter en gaf FC Breukelen geen ruimte om te voetballen. GDC dringt dan toch aan en het is vooral aan doelman Turksma te danken dat Breukelen niet de 1-1 om zijn oren kreeg. Tot in de 55e minuut: een vrije bal van Kalkhuis wordt doorgekopt en het is Mitchell de Zwart die de 0-2 laat aantekenen.

Na een half uur spelen in de 2e helft redt Turksma in een 1:1, door de bal van de voeten van de GDC-spits weg te pakken. GDC had met zijn krachten gesmeten en dit was dan ook te zien in het laatste kwartier. Er werd veel ruimte weggegeven en de kansen kwamen dan ook voor Breukelen. Tweemaal Kops en eenmaal Kalkhuis oog in oog met de keeper maar helaas stond het vizier niet op scherp.

Het lijkt erop dat FC Breukelen zich heeft herpakt na de eerst 2 wedstrijden. Zaterdag 3 oktober komt WNC uit Waardenburg op bezoek. Bij winst zal de ploeg van Ten Bosch weer aansluiting vinden bij de top van 1e klasse A.