13. Geluksgetal voor C4

zwaluwenutrecht1911
c4
Het getal 13 zou het ongeluksgetal zijn. Omdat 12 perfect is, moet 12+1 wel ongeluk brengen. Hotels, vliegtuigen en flatgebouwen slaan nummer 13 voor de zekerheid dus maar over. Wij van de C4 geloven niet in die onzin. Zo draagt Floris met trots rugnummer 13, werd hij afgelopen zaterdag 13 jaar en wonnen we met 1-3. Hoezo ongeluk?

Nu hadden we natuurlijk wel het geluk dat we twee leenspelers uit de C3 hadden, maar we hebben verder gewoon op eigen kracht gewonnen. In de eerste helft reikten we regelmatig tot de 16 meter, maar hadden over het algemeen teveel tijd nodig om tot een schot te komen. Gelukkig kwamen de Zwaluwen er aan de andere kant ook niet doorheen, zodat we met 0-0 de rust ingingen.

In de tweede helft maken we uiteindelijk het verschil. Een prima corner van Pim wordt kundig verwerkt door Mika die daarmee de score opent. Even later belandt een voorzet op het hoofd van - opnieuw - Mika. Die houdt de bal even hoog en kopt vervolgens subtiel over de keeper heen. Prachtig doelpunt. Terwijl doelman Tim het geluk aan zijn zijde heeft en de bal via zijn vuisten op de lat laat belanden gaat de Utrechtse keeper wel in de fout: 0-3.

Een tegen-doelpuntje vlak voor het eindsignaal kan de pret niet drukken. We winnen met 1-3. De 1ste wedstrijd waarin we 3 punten pakken. Aanstaande zaterdag staat PVCV C7 op het programma. En 7 staat natuurlijk bekend als het geluksgetal. Maar gelukkig geloven wij van de C4 niet in die onzin.