Ruimtegebrek grootste tegenstander E5

ijfc
e5
Vandaag stond de uitwedstrijd tegen IJFC E6 op het programma. Ruim op tijd vertrokken vanuit Breukelen bleek bij het parkeren zich het eerste probleem voor te doen. Gelukkig was een van de coaches al voortuit gereisd naar IJsselstein om daar als kwartiermeester te fungeren zodat hij de spelers al naar de kleedkamer kon brengen om zo toch tijdig op het veld te staan.

Ondanks alles was het toch krap aan en met een snelle warming-up werd aan de wedstrijd begonnen. Hoewel op de training minstens éénmaal per week een partijvorm wordt gespeeld in een klein deel van het strafschopgebied was het toch even wennen met 7 tegen 7 op de helft van een E 9 tegen 9 veldje. Weinig ruimte dus en dit bleek een kluwen van spelers op te leveren voor de goal van IJFC.

Ruimtegebrek dus en hierdoor kwam het power-voetbal en snelle spel niet uit de verf. Hoewel de ruimte redelijk benut werd is een muur voor de goal dan niet zo snel geslecht. In de 9e minuut leverde dit een penalty op na een handsbal van IJFC. Ryan mocht achter de bal plaats nemen, maar de altijd koele kikker plaatste de bal ver naast de goal. Zijn commentaar op het missen: “ik scoor wel gewoon in de wedstrijd dit is niets voor mij”.

Vervolgens was het in de 12e minuut dan toch raak. Na een aanval die snel vanaf rechts doorgespeeld werd aan Levi liet deze zien dat hij met dit soort buitenkansjes wel raad weet, 0-1. Na de aftrap van de gastheren werd direct de bal veroverd  en vervolgens liet Levi met een strak schot de 0-2 aantekenen. De remmen gingen los want even later was het Presley met een kanonskogel  die voor de 0-3 zorgde. Na wederom een aantal kansen en o ja keeper Deylano had zijn eerste balcontact van de wedstrijd gehad was het wederom Levi die de stand uitbreidde.

Met een spaarzame aanval van IJFC werd het volgende doelpunt ingeluid. Na een slap schot op Deylano schoot hij de bal strak over alles en iedereen heen en kon Presley op snelheid doorstormen naar het doel en mocht de 0-5 scoren. Korte tijd later was het Timo die een terugkomende bal  op zijn slof nam en de 0-6 scoorde. Het slotakkoord voor rust kwam van de voet van Levi die  zijn vierde doelpunt scoorde.

Met een comfortabele 0-7 werd de rust aangevangen en werd nog even het speelveld aangehaald en dat de enige optie is om veel ruimte te houden. Daarnaast natuurlijk dat snelheid in het spel de diverse mogelijkheden biedt.

Snelheid dat was er, in de 1e minuut na rust werd de bal direct na de aftrap veroverd en werd het schot door een verdediger tot eigen goal verwerkt. Korte tijd later was het Presley die na weer een fraaie aanval de 0-9 scoorde. Samuel inmiddels van plaats gewisseld met Presley kreeg niet de gelegenheid om te scoren doordat er steeds een been tussen zat of net de scherpte miste. Evenzo had Lars zijn dag niet vandaag, hij creëerde een aantal mogelijkheden maar kon hierdoor niet zijn doelpuntje mee pikken.

Maar in de 7e minuut na rust gebeurde het totaal onverwachte, een schot niet harder dan een terugspeelbal en Deylano “keek en zag dat het goed was”, de bal zou naast gaan! De bal rolde echter het doel in, en werd door IJFC gevierd als het winnende doelpunt. Enigszins beteuterd door dit gebeuren duurde het een tiental minuten eer de FCB dit had verwerkt.

Na wederom een halve aanval die door de altijd zekere Jorian werd geblokt speelde deze de bal cross op Ryan. Op zijn beurt stoomde hij met de bal aan zijn voet op richting het doel. Met een strak schot voegde hij de daad bij het woord en scoorde de 1-10. Het laatste doelpunt kwam uiteindelijk vlak voor tijd van de voet van Presley die hiermee de eindstand op 1-11 bepaalde.

Het mooiste compliment kwam van de tegenstander welke ons vertelde dat de E5 een leuk team is dat goed combineert en snel speelt. Volgende week alweer wedstrijd 5 thuis tegen Brederodes.