FC Breukelen 3 profiteert van misstap concurrentie

3e
swiftamsterdam
Afgelopen weekend kwam Swift 4 op bezoek bij het derde elftal. De normaal in het maagdelijk wit gehulde ploeg mocht het deze dag eens in het oranje proberen. De hoop was dan ook dat dit ze beter af zou gaan dan de nationale ploeg. De voortekenen waren goed en op het eerste gezicht leek het ook geen lastige middag te worden.

Al na 3 minuten was het Maikel Goossens die de thuisploeg op 1-0 wist te brengen en op dit moment gaf het spel ook reden tot tevredenheid. Het veldspel was geconcentreerd en verzorgd, alleen ontbrak het in de afrondende fase aan enige scherpte. De eindpass was meerdere keren niet op maat of de afronding liet te wensen over. Swift wist ook een enkele keer gevaarlijk te worden met een kopbal die door keeper Michael Moen op atletische wijze over de goal werd getikt. Het laatste kwartier van de eerste helft was ronduit slordig en zorgde voor een chaotische wedstrijd.

In de tweede helft bleek Breukelen meer kansen creëren maar was de afronding opnieuw onzuiver. Toch kon de 2-0 niet langer uitblijven. Het was de sterk spelende Emiel Schnell die Maikel Goossens de hoek instuurde met een afgemeten pass. De spits wist op zijn beurt op het juiste moment naar binnen te kappen en zijn directe tegenstander door de benen te spelen. Hierna wist hij op lepe wijze de bal langs de keeper te schieten. Breukelen liet na de kansen te verzilveren en toen Swift een kwartier voor tijd de 2-1 wist te scoren was de spanning volledig terug in de wedstrijd. Ondanks enkele kansen aan beide kanten bleef de score ongewijzigd.

Graag had het derde elftal een ruimere uitslag neergezet, maar het was aan de eigen afronding te wijten dat dit niet lukte. Desalniettemin kon het weekend met een goed gevoel worden voortgezet, omdat medekoploper JOS Watergraafsmeer punten liet liggen. Zij speelden gelijk tegen DVVA, dat hierdoor naar de 4e plek steeg. Aankomend weekend mag Breukelen laten zien uit welk hout ze gesneden zijn in de topper tegen de nummer twee van de ranglijst. De aftrap vindt plaats om 12:00 uur bij JOS Watergraafsmeer.