Alles gegeven…

mb1
kockengen
Zaterdag 26 september. Het is prachtig herfstweer, maar vooral ook prachtig voetbalweer. Op weg naar Broekland passeer ik de Markt. De enkele attracties, van wat vroeger een kermis was staan er inmiddels weer en er staan zoals vanouds weer lange rijen voor de poffertjeskraam. Ik realiseer mij dat het bijna oktober is. Vandaag de thuiswedstrijd tegen de MB1 uit Kockengen.

Aangekomen op het veld speelt de MC1 hun wedstrijd op het hoofdveld tegen SVM uit Maartensdijk. Ik zie dat Chris en Debbie een spits hebben “geleend”. Voor mij is dus de eerste wissel bekend. Bijna alle meiden zijn keurig op tijd aanwezig en tijdens het warmlopen informeer ik of iedereen fit is. Er melden zich een paar dames met wat lichte klachten. De dames zijn al op de hoogte dat Kockengen maar met 10 dames is afgereisd. Ik waarschuw voor onderschatting en het feit dat bij een mindertal van de tegenstander er vaak elf zijn die denken dus geen directe tegenstander te hebben. Het gevolg laat zich raden.

Onze dames starten echter goed en fel. Lara rust nog uit van haar eerdere optreden en daarom staat Ashley met Carlijn in de voorhoede. Ashley ruikt vandaag haar kans en heeft maar een minuut of twintig nodig om er twee in te leggen. Een keer of drie heeft zij zelfs de mogelijkheid op een zuivere hattrick. Ook de dames van Kockengen laten zich met regelmaat voor het Breukelse doel zien en twee maal moet de paal redding bieden.

Inmiddels zijn er twee speelsters vanuit Kockengen ingevlogen, waardoor wij het nog wat moeilijker krijgen. De lichte klachten worden pijntjes en houden Lisa en Malaika aan de kant, waardoor het wisselen aan de ene kant makkelijker, maar toch ook weer lastiger word. Kockengen, nu op volle oorlogssterkte, dringt aan en de 2-1 hangt in de lucht. Zo ook de derde van Ashley. Uiteindelijk met wat hulp van de verdediging van Kockengen (eigen doelpunt) komt deze er ook. Ik kan wat rustiger ademhalen.

Inmiddels heeft de hardwerkende Puck op eigen verzoek het veld verlaten. Ik zie haar langs de lijn zitten en denk, die zit goed stuk. Tien minuten voor tijd krijgen de geelhemden toch hun verdiende doelpunt, maar de drie punten blijven in Breukelen. Fantastisch natuurlijk maar langs de lijn gaat het met Puck nog steeds niet goed. Inmiddels hebben Annet, gediplomeerd EHBO’er en ook “broeder” Wim zich over haar ontfermt.

Wat extra suiker en vocht heeft niet het gewenste resultaat en uiteindelijk word in overleg toch maar een ambulance gebeld. Na uitgebreid onderzoek blijkt hyperventilatie uiteindelijk de oorzaak en kan zij gelukkig gewoon naar huis. Deze wedstrijd  hebben alle meiden veel gegeven, maar de punten zijn vandaag voor Puck.

Volgende week uit naar V.I.O.D. MB1. De eerste van in totaal vier, voor mij speciale wedstrijden dit seizoen. Aangezien de Martien de veteranen van Breukelen dit jaar weer op de been heeft gekregen zal ik hem met V.I.O.D. ook nog twee keer tegen komen.

Leuk, ik kan niet wachten.

Tot zover tot volgende week,

mb1

De MB1 van FC Breukelen, seizoen 2015-2016:

Staand v.l.n.r.: Jill Frowijn, Carlijn Plasmeijer, Lara Plasmeijer, Mariselle Pieters, Denise Derksen, Malaika Fohtung, Danielle van der Velden, Ashley Karsemeijer, Mabel Stadler.

Zittend v.l.n.r.: Amber de Graaf, Puck van Polanen, Milou Vos, Nikki den Ouden, Sophie ten Brink, Lisa Mulder.