Elinkwijk F5 - FC Breukelen F4 2 - 9 (+2)

elinkwijk
f4
Elinkwijk, broedplaats van grote talenten, van profs die nu in het buitenland voetballen zoals Affelay en Aissati. Maar natuurlijk veel meer de club van de voetballers waar heel Nederland van heeft genoten in 1988. De club waar Gerald Vanenburg is begonnen en vooral Marco van Basten. Dé Marco van Basten heeft gevoetbald bij Elinkwijk en heeft misschien wel op het veld gelopen waar onze jongens mochten voetballen en in de kleedkamer gezeten waar onze toppers hebben omgekleed.

Aan alle 7-jarige voetballers die nog nooit van Marco van Basten, onze huidige assistent-bondscoach, hebben gehoord de volgende oproep. Zoek op Youtube het doelpunt op van Marco van Basten in de finale van het Europees Kampioenschap 1988. Als je dat doelpunt ziet, dan weet je waarom Marco van Basten een hele speciale voetballer was. En die is dus bij Elinkwijk begonnen… Is dit verslag dan een lofzang op Elinkwijk? Nee, volstrekt niet maar het feit dat Marco daar is begonnen, maakt het net even wat specialer om daar te voetballen…

Maar goed, dat heeft verder helemaal niets te maken met de wedstrijd van de F4. Die verliep net zoals het weer op deze zaterdagochtend, als een zonnetje. Met een voltallig selectie stonden we om 8.30 in Utrecht op het veld, klaar voor de wedstrijd. De tegenstander probeerde ons zand in de ogen te strooien door op een verkeerd veld te willen gaan aftrappen, maar onze mannen lieten zich daardoor niet van de wijs brengen. Ze bleven rustig op het veld wachten tot de tegenstander was gearriveerd en ze trokken meteen van leer.

Binnen no-time was het dan ook al 2-0 door doelpunten van Koen en Max. In de eerste helft stond Lieuwe op goal en die had de eerste fase niet heel veel te doen. Toch wist Elinkwijk de 1-2 te scoren, maar dat was vooral te wijten aan onzorgvuldigheid van onze kant. Een paar strenge blikken vanaf de zijlijn haalde de mannen weer bij de les en al snel liepen ze uit naar 2-5 bij de rust door doelpunten van Armin (2x) en wederom Max.

In de 2e helft mocht Koen het doel in en hij was foutloos lees had niets meer te doen. FC Breukelen vuurde aanval na aanval af op het doel van Elinkwijk en het was dan ook wachten op meer goals. Na doelpunten van Max, Julian Finn, Lieuwe en Armin was de stand van 2-9 bereikt. En toen gebeurde er iets, wat niets of niemand kon bevroedden. 2 doelpunten die zo snel waren, aanvallen die zo magistraal waren dat ze ieder niveau van menselijke waarneming te boven gingen, zodanig dat niemand ze heeft gezien. Er is een eindstand van 2-11 bereikt, wie ze gescoord heeft, zullen we nooit weten..

Dat mag de uiteindelijke pret van een hele dikke overwinning niet drukken. 2-9 of 2-11, kniesoor die daar op let. Onze mannen hebben een mooi resultaat behaald waar ze trots op mogen zijn. Tegelijkertijd is er ook een les uit te trekken. Aanvallen doe je met z’n allen, maar verdedigen ook. Daar gaan we als staf op blijven hameren.

Na de eerste wedstrijd wat ongelukkig verloren te hebben, zijn de volgende 2 dik verdiend in winst omgezet. Hartstikke goed gedaan mannen, we zijn benieuwd wat aankomende zaterdag weer gaat brengen!

De technische staf.