Zwaar bevochten overwinning E5

msv19
e5
Na een tweetal wedstrijden met een hoge uitslag te hebben afgesloten stond vandaag een echte topper op het programma. Een krachtmeting tussen de nummer 1 en 2 na 2 competitieronden. Ditmaal werd met een heerlijk najaarszonnetje afgereisd naar Montfoort om te spelen tegen MSV ’19 E5.

Hoewel vanaf de aftrap gelijk binnen de minuut de eerste kans kwam, zal het aan het lome weer hebben gelegen want de spelers kwamen moeilijk op gang. In tegenstelling tot de eerdere wedstrijden waar dit niet zoveel uitmaakte was het vandaag toch anders. Zo was het dan ook dat ondanks de waarschuwingen MSV ’19 in de 3e minuut op 1-0 kwam. Niet wakker geschud door deze achterstand bleef het spel magertjes en onsamenhangend. In de 6e minuut bleek deze tactiek succes te hebben, was het een schot op goal of een voorzet? Levi stond gelukkig klaar bij de 2e paal om deze probleemloos en koel binnen te tikken 1-1.

MSV bleek een tegenstander van een ander kaliber  en kansen volgden elkaar snel op aan beide kanten, gelukkig stond Quint zijn mannetje in de goal en met een aantal fraaie reddingen hield hij hiermee FCB in de race. Halverwege de wedstrijd kwam de voorsprong voor onze jongens op het bord na een fraaie aanval welke verwerkt werd tot corner. Presley nam deze corner van links en draaide deze op fantastische wijze over alles heen binnen bij de 2e paal. Lang mochten wij niet genieten van deze voorsprong, een kleine 4 minuten later kwamen de gastheren langszij door de behendige kleine dribbelaars. Met de zoveelste uitbraak zorgde Deylano even later weer voor de voorsprong na een dieptepass van Timo.

Met man en macht werd getracht de aanvallen af te stoppen en was de achterhoede, vandaag bestaand uit de roulerende Samuel, Ryan, Lars en Jorian, net zo standvastig als de voorgaande wedstrijden met veel inventiviteit en een flinke dosis geluk werd een hoop opgelost. Vlak voor rust was het dan toch weer MSV die stand wederom gelijk trok en werd gerust met een3-3 stand.

Getracht werd om wat meer samenhang in het spel te brengen, de rust te bewaren, de linies dichter op elkaar te laten spelen en aan te sluiten.

Met de aanvang van de 2e helft leek dit goed uit te pakken en was het Presley die ons weer op voorsprong zette. Inmiddels nam de wedstrijd een wat vervelende wending doordat de tegenstander wat fysiek geweld in de strijd gooide en de wedstrijd wat grimmig werd. Het is jammer dat zoiets voorkomt maar gelukkig gingen onze jongens hier niet in mee. Ongelooflijk wat een creativiteit er aan de dag werd gelegd en er werd een strijd geleverd waar menig volwassen team een voorbeeld aan kan nemen. Met name Lars ontpopte zich achterin tot een ware plaag voor de tegenstander, wellicht dat de aanvoerdersband hierin een rol speelde.

Tussendoor was het nog Levi die met een venijnig schot de voorsprong dacht uit te breiden maar de vingertoppen, lat en wederom de keeper brachten redding. Navraag aan de neutrale toeschouwer achter het doel bracht uitsluitsel dat de scheidsrechter terecht liet doorspelen. Het kan niet anders dan dat je als tegenstander volkomen ontgoocheld achter blijft wanneer je denkt dat je minimaal gelijkwaardig bent, maar ja, uiteindelijk bepaalt het aantal doelpunten dat je scoort de uitslag.

De laatste corner bracht verlichting, fraai genomen door Samuel liet deze hem indraaien bij de 2e paal waar Deylano de marge vergrootte door de 3-5 te scoren. Na 48 zenuwslopende minuten ging er nu een zucht van verlichting over heel FC Breukelen E5 en aanhang. Met nog 2 minuten op de klok was het verzet gebroken en werd de wedstrijd simpel uitgespeeld. Zonder iemand te kort te doen was er een fantastische strijd geleverd en, toen de rookwolken opgetrokken waren,  stond er een terechte einduitslag genoteerd.

Volgende week wederom een uitwedstrijd ditmaal tegen IJFC.