MC1 stevig aan de bak tegen concurrent

mc1
svm
Om 11 uur van start met het zonnetje vol in de rug, aan een mooi strak hoofdveld. Dat is geen straf op een zaterdagmorgen voor de voetballiefhebber. Deze morgen speelden de meiden C1 thuis tegen één van haar concurrenten namelijk SVM C1. Ook zij hadden de afgelopen twee wedstrijden met winst afgerond. En onze meiden moesten vandaag dan ook echt aan de bak.

De meiden stonden allemaal netjes in positie en de eerste 10 minuutjes was het dan ook even aftasten. Wat kunnen zij, maar vooral, wat kunnen wij. Na de openingstreffer van Donja gaf Dewi al aan gewisseld te willen worden vanwege benauwdheid. Hierdoor moest coach Chris wat schuiven in het systeem. Jamie, Evi en Shariva bezetten de achterhoede en Keshia schoof door naar het middenveld.

Na de 2-0 van Jenna had Wim het al gezien. “Dit wordt 7-0, je hoeft alleen de namen nog maar in te vullen, let maar op!” Helaas was Jenna ook benauwd en kwam zij ook al snel op de bank te zitten. SVM probeerde vele malen de aanval van Breukelen te ontregelen en kreeg daarbij zelf ook enkele kansen. Echter hebben wij Helen op het doel, die goed anticipeert op het spel, op tijd haar doel uit komt en ook zorgt de paal of lat er gelukkig soms voor dat je niet altijd trefzeker bent. Zo ondervonden ook Donja en invalster Lara aan de andere kant en dan is dat minder “gelukkig”.

Breukelen liet zich echter niet in de luren leggen door dit alles, zo liet ook Bo zien. Zij maakte het de tegenstander goed lastig en gaf de onderschepte ballen mooi langs de lijn weer door op de voorhoede. Ook Isa en Nora blijken goede stoorzenders te zijn op het middenveld en laten zich daar niet gek maken. Keshia, die nu schakelt tussen achter en voor ziet haar bal, middels een afstandsschot en een beetje hulp van de tegenstander mooi in de uiterste hoek verdwijnen. “Mijn conditie is nog niet zo best voor die functie hoor pap!” zo zal ze na de wedstrijd zeggen. Voor de rust neemt Donja nog even snel de 4-0 op haar schoen.

Het was te verwachten dat SVM na rust de druk meer op zou gaan voeren. SVM had op zich een degelijk team maar kwam zelf niet aan haar eigen spel toe. Ondanks dat onze meiden hun wissels een lange tijd niet kon inzetten, waar op den duur wel behoefte aan was, bleef Breukelen goed samenwerken. Hierdoor kon de snelle Hannah uiteindelijk ook trefzeker zijn met de 5-0 en hield Breukelen achter de boel ook mooi op slot! En als het voorin dan even niet helemaal zo gaat als gepland, dan staat Isa ook altijd goed om de bal het laatste zetje te geven voor de 6-0. De laatste minuten kenmerkten zich nog door mooie acties en kansen, echter de 7-0 (aldus Wim) bleef uit. Niets is dan leuker, dan wanneer je de coach van de tegenstander kan feliciteren met je eigen overwinning toch Debby ☺.

Moreno nog bedankt voor het vlaggen, top!

En neem volgende week allemaal je lunch maar mee, dan spelen we namelijk om 12.35 uit tegen Nederhorst.