Eindelijk winst voor FC Breukelen

1e
montfoort
In de eerste twee competitie wedstrijden wist FC Breukelen nog geen punten te bemachtigen. Met een doelsaldo van 0 voor en 2 tegen was het enige lichtpuntje dat er verdedigend weinig wordt weggegeven. De opdracht voor vandaag was dan ook duidelijk: winnen. Nog voor de wedstrijd begon was er al wat tegenslag voor de equipe van Ten Bosch.  Sam Osei haakte af vanwege een hamstringblessure. Mark Rutgers en Anouar el Hassani waren geveld door griep.

De wedstrijd was net 2 minuten oud toen Renaldo Jongebloet de bal met een mooie trap vrij kon inschieten bij de tweede paal. Een lekker begin van de wedstrijd voor de Breukelaars. De eerste helft was duidelijk voor FC Breukelen. Met goed verzorgd positiespel werd Montfoort naar achteren gedrukt. Montfoort had met nummer 7 Mitchel Bottenheft een sterke speler waar FC Breukelen de handen vol aan had. In de 30e minuut van de eerste helft wordt een afstandsschot van 25 meter van Marc van Rees uit de kruising gehaald door doelman Robin Vianen.  In de laatste 10 minuten van de eerste helft slaat het noodlot toe voor Mark Simons: bij een blok van een voorzet van een aanvaller van Montfoort scheurt (naar later bleek) hij zijn enkelbanden. Jori van der Merkt komt hem vervangen.

In de tweede helft komt Montfoort gedreven uit de kleedkamer. Breukelen kreeg het moeilijk en moest proberen de eerste periode van de 2e helft te overleven. Waarbij doelman Turksma met hangen en wurgen zijn team op de been houd. Af en toe nog een gevaarlijke uitbraak van FC Breukelen maar de kansen werden niet verzilverd. In de 66e minuut toch het doelpunt van Montfoort. Via de rechterkant wordt de net ingevallen Sven Eggermont gepasseerd door een aanvaller van Montfoort. Diens voorzet komt aan bij de 2e paal geheel vrijstaande Bottenheft, die de bal met een mooie volley inschiet en doelman Turksma kansloos laat: 1-1.

Het laatste kwartier kon alle kanten opgaan. Na goed doorkomen van Mitchel de Zwart via de linkervleugel komt de bal voor de voeten van Jongebloet die hem alleen maar hoefde in te tikken. Doelman Vianen wist echter nog redding te brengen. De bal kwam weer terug in het veld. Ömer Ozcelick wist met een steekbal Tom Kalkhuis in stelling te brengen en tergend langzaam rolde bal in het doel: 2-1. De ban was gebroken, in de laatste paar minuten scoorde Mauro Franken de bevrijdende 3-1.

Een wedstrijd die met FC Breukelen een terechte winnaar kent. Missie geslaagd.

Foto’s van deze wedstrijd zijn eerder gepubliceerd in dit bericht.