Irvin de Vette schiet Breukelen 3 naar verdiende overwinning

wvhedw
3e
Na een succesvolle competitiestart mocht het derde elftal voor de tweede keer in het nog prille seizoen afreizen naar WV-HEDW. In de beker werd het 8e elftal van de Amsterdammers verslagen, nu moesten de Breukelaars het opnemen tegen het 5e elftal. Op een, op enkele plekken moeilijk bespeelbaar, veld werd er om 15:15 uur afgetrapt. Voor de wedstrijd kondigde de waardevolle Peter Kamp aan dat dit voorlopig zijn laatste wedstrijd zou worden en dus was een waardig afscheid één van de doelen voor de ploeg.

Breukelen speelde een rommelige eerste helft. De intentie was met verzorgd veldspel tot kansen te komen, maar dit lukte slechts zelden. WV-HEDW stelde hier vooral fysiek spel tegenover, met veelvuldig de lange bal richting de hardwerkende aanvallers. De defensie van Breukelen kwam echter niet in gevaar. Breukelen kreeg wel wat kansen maar dit kwam vooral voort uit chaotische situaties. Het was dan ook uit een kluts dat de bal voor de voeten van Irvin de Vette belandde. Hij schoot van dichtbij de 0-1 binnen. In een eerste helft die verder weinig hoogtepunten kende bleef de stand steken op 0-1.

Na de rust wist Breukelen iets beter voetbal op de mat te leggen, maar nog altijd was het niet denderend. Gelukkig voor de uitploeg was het Irvin de Vette die opnieuw voor een opleving zorgde. Op aangeven van de afscheid nemende Peter Kamp ging hij voor eigen succes. Dit resulteerde in zijn tweede treffer van de dag en tevens voor de 0-2 eindstand. Ondanks een afgekeurde goal van Michael Burkel en enkele andere kansen kon Breukelen geen ruimere voorsprong bewerkstelligen.

Naaste concurrent JOS/Watergraafsmeer 2 wist ook voor de derde week op rij te winnen waardoor de koppositie op dit moment gedeeld wordt. Aankomend weekend mag Breukelen weer eens thuis aantreden tegen Swift 4. Breukelen hoopt hier voor de vierde overwinning op rij te gaan en zo mee te blijven spelen om de eerste periodetitel. Hierover volgende week meer.

Volg ons ook op Facebook: FC Breukelen 3