MC1 bouwt doelsaldo uit

cdw
mc1
Ik dacht, ik pak de pen dit seizoen op om van onze stoere voetbalmeiden verslag te leggen. Ooit in een grijs verleden toen onze dochter nog in de F7 en E7 speelde, was dit ook wekelijkse kost, en nu nog steeds stiekem leuk om terug te lezen. Zo werden we ooit met de E7 “kampioen op 1 voetbalschoen”, een van de jongens maakte zonder schoen het laatste doelpunt. Toen nog een gemengd team met slechts drie meiden. Meidenvoetbal was toen nog niet zo in de mode.

Maar nu terug naar onze MC1. Zij hebben alweer een paar wedstrijden in de benen zitten (incl. bekerwedstrijden). Zowel in de bekerpool als in de competitie staat zij bovenaan in de ranglijst. Dat belooft nog wat voor dit seizoen, zou je denken toch?

Waar je normaliter denkt dat ze gezien de leeftijd later op de ochtend/dag mogen spelen, moesten we allemaal wel heel erg vroeg uit de veren deze morgen. Verzameltijd 7.35 maar het was iedereen gelukt en een voltallig team van 14 meiden trad “voor dag en dauw” aan in Wijk bij Duurstede. Wellicht scheelt het dat onze meiden zo ’s morgenvroeg nog niet vol in de make-up willen.

Het was gelukkig droog, de temperatuur aangenaam en we hadden de luxe van een tribune.

Naast het meegereisde publiek kwam ook de oom van Keshia (woonachtig in Wijk) met zijn twee kleine meiden (5 en 6 jaar) zo vroeg kijken. De dames nestelden zich tussen de moeders in op de tribune en van verlegenheid was geen sprake. De jongste van de twee vroeg zich al snel af of: “dat de papa & mama zijn, die vandaag dienst hebben langs de lijn?” Een leuk stel samen toch die Chris en Debby. Ze zullen het in ieder geval niet echt warm hebben gehad langs de lijn, gezien het gemak waarmee de meiden elkaar wisten te vinden in het spel.

Het zag er compact uit en er werd veel bewogen voorin en onderschept achterin dan wel op het middenveld. Na de 0-10 overwinning in Harmelen van vorige week bleek, in de loop van de eerste helft van deze wedstrijd, dat er hier ook wel iets te halen viel. Het was Tessa die alleen voor de keeper kwam en de openingstreffer al snel op haar naam had staan. De voorsprong kon al snel uitgebouwd worden naar een 0-7 met de rust door Laura, Donja(2x), Tessa (nog een keer), Hannah en Jenna.

De tweede helft gaf CDW wel meer druk en werden hun gezichten venijniger het scoren door onze meiden ging echter gestaag door. Zo namen Donja en Dewi er beiden nog 1 voor hun rekening. Of waren het er nu twee voor Donja? Volgende keer moet Wim maar weer even komen tellen ;-) !! Gezien enkele snelle acties voorin had de stand in ieder geval wel verdubbeld kunnen worden.

In de slot fase werd het voor Breukelen nog eventjes spannend achterin. Een terugspeelbal op keepster Helen, die er dit seizoen in de competitie er zeker weer op uit is de 0 te houden, werd per ongeluk uit een soort van automatisme opgeraapt. CDW kreeg zo een vrije trap binnen het 16 meter gebied maar met een mooi muurtje en een alerte achterhoede werd deze kans al snel om zeep geholpen.  Was het niveau van de tegenstander nu te laag of dat van ons hoog? Hoe dan ook dit gaat vast een leuk jaar worden met deze 14 meiden.

Helaas moest Isa nog voor de rust het veld verlaten. Zij was al aangetreden met oorpijn, pijnstillers en een hoofdband om, “een bikkel” als zij is. Echter voelde ze zich steeds beroerder worden en stond, na achteraf bleek, met een dubbele oorontsteking in het veld. We hopen dat je snel opknapt Isa! André hartelijk dank voor het vlaggen en tot volgende week weer allemaal!