Mickey Mouse wedstrijd E5

e5
desto
Vandaag speelde de E5 zijn eerste thuiswedstrijd in de competitie tegen DESTO. Half tien het veld op voor de warming-up, zonder de afwezige Timo, maar een vies buitje bedierf het echte warm worden. Een wir-war van oranje-hemden liep op de diverse velden. Uiteindelijk stond dan vlak voor het begin de juiste tegenstander op het veld en konden we na de gebruikelijke laatste yell de wedstrijd aanvangen met de aftrap door DESTO.

Evenals vorige week was de grootste tegenstander het team zelf. DESTO kwam er niet aan te pas maar doelpunten bleven uit doordat de diverse trukendozen werden open getrokken en keeper en paal in de weg stonden of show-balletjes werden gedaan. Het duurde ditmaal vijf minuten eer Levi met een fraai schot de score opende.

En dan wordt het lastig voor de verslaggever, doelpunten volgden elkaar in een regelmatig tempo op in een wedstrijd die je als een Mickey Mouse wedstrijd kunt typeren. Het is fantastisch om over successen te schrijven maar het is makkelijker om verslag te doen van een wedstrijd die in 1-1 eindigt dan een wedstrijd waar vanaf de eerste minuut blijkt dat maar een partij zal winnen, en de vraag slechts is, waar de score zal eindigen. Kort samengevat Levi kon nog drie treffers bijschrijven in de eerste helft, Presley mocht er 3 bijschrijven. Tenslotte mocht onze diesel Ryan er met regelmatig opkomen over rechts ook nog eens 2 op het conto bij laten schrijven. Noemenswaardig is dat dit soms met fraai combinatievoetbal tot stand kwam.

De spelers van DESTO waren voor de rust al klaar met de wedstrijd terwijl de teller op 9-0 bleef steken. Klachten in de rust van de eigen spelers dat zo’n wedstrijd niet leuk is geven reden om in ieder geval te kunnen zeggen dat ze groeien. Toch werden de heren opgepept om er nog een paar bij te maken zodat de score van vorige week overtroffen kon worden.

Hoewel de E5 ook nu weer moeite had om op te starten duurde het 7 minuten voordat het net weer werd gevonden door Presley en de dubbele cijfers genoteerd werden. In een eenzijdige wedstrijd duurde het zo’n 40 minuten voordat DESTO zijn eerste aanvallen deed op ons goal. Deze werden vakkundig gepareerd door het goed inschatten van Jorian met uitlopen of een save, dit was echter maar een tweetal keer nodig.

Dan weer terug naar de bovenliggende partij. FCB waar linksachter Lars vandaag niet tot scoren kwam. Dan een opsomming; Presley 34e, Levi 38e, Samuel 39e, Presley 42e, Ryan 43e, Presley 45e, Levi 47e, Ryan 48e, Deylano 49e, Samuel 49e en tenslotte Presley die in de slotminuut het dozijn treffers na de rust vol maakte. Slechts de aftrap was hierna nog mogelijk en floot de goed leidende scheidsrechter Theo voor het eindsignaal.

Hebt u het kunnen volgen? De teller bleef steken na 1 doelpunt van Deylano, 2 van Samuel, 4 van Ryan, 6 van Levi en tenslotte 8(waarvan twee met het hoofd) van Presley op 21-0.

Hoewel een hoge score fantastisch is en de jongens door zijn blijven voetballen met de wil om te scoren was de tevredenheid van een verdiende overwinning ver te zoeken. De afsluitende penalty serie werd uiteindelijk 3-0. Door deze zege is in ieder geval de koppositie ingenomen. Volgende week is MSV ’19 de tegenstander welke nu de 2e plaats met evenveel punten maar een minder doelsaldo inneemt.