MB1: Nieuw seizoen, nieuwe gezichten

mb1
gvvv
Zo, de vakantie zit erop, een vers nieuw puntje aan mijn potlood. Het nieuwe voetbalseizoen kan beginnen. Nog maar twee trainingen hebben de kersverse dames B - junioren in de benen als de eerste bekerwedstrijd op het programma staat. Op bezoek komen de imposante dames van GVVV uit Veenendaal.

Het zal dit seizoen nog wel vaker voorkomen dat we het moeten opnemen tegen dames die net even een kopje (of twee) groter zijn dan wij. We spelen vandaag op de prachtige mat van het hoofdveld, waarschijnlijk omdat het met de mat van veld 1 nog niet zo wil vlotten.

Drie nieuwe gezichten vandaag binnen de MB1, Puck, Amber en Jil hebben zich aangemeld, zijn inmiddels speelgerechtigd en van wat ik in de korte tijd op de training heb gezien een aanwinst voor het team. Vijftien dames dus dit seizoen. Vandaag is Malaika afwezig en bij de warming up blijkt dat Lara vanwege (ochtend) ziekte er ook niet is.

De warming – up oogt wat sloom op deze warme nazomer morgen. De dames geven aan dat de spieren in het zonnetje vanzelf we warm worden. Ik wil nog gaan uitleggen dat dit iets anders in elkaar steekt, spieren warm maken door beweging of door de zon. Ik bedenk mijzelf en begin niet aan deze kansloze missie. Charmaine heeft weer een prima opstelling uit de hoge hoed getoverd en ik regel de randzaken, Martien pakt de vlag op, alles lijkt als vanouds.

Ik mis Bas, afgelopen seizoen gestopt en een opvolger heeft zich nog niet gemeld. Ik wil net als Chris,een ”Debbie”, een fanatieke moeder (of vader) als rechterhand, verlengstuk richting de meiden. Charmaine zit af en toe met haar werk en ikzelf heb soms op zaterdag ook andere verplichtingen, wie oh wie meld zich aan?

Dan de wedstrijd: vanaf het eerste fluitsignaal hebben de dames van GVVV het meeste balbezit maar worden zij niet echt gevaarlijk. Langzaam beginnen ook onze dames elkaar te vinden en is het Karlijn die de score namens FC Breukelen opent. Niet lang daarna is het Puck die in haar eerste wedstrijd meteen doeltreffend is, 2-0. Vlak voor rust krijgt GVVV nog een strafschop maar deze wordt door Nikki over het doel gekeken.

Na rust zakken we wat in en krijgt GVVV kansen. Ook dit is als vanouds. Twee maal weten zij Nikki te passeren en lijkt een gelijkspel het hoogst haalbare. Even lijkt het erop dat ook Jil haar debuut met een doelpunt beloont. Zij scoort echter vanuit buitenspel positie, zodat dit feest niet doorgaat, haar juichen is er niet minder om.

Inmiddels is Lara geruisloos naast mij op de reservebank komen zitten. Het getuigt van karakter en liefde voor het spelletje. Als het mag wil ik graag nog een paar minuten meedoen vraagt zij bijna bedeesd. We stemmen toe met de opdracht: “schiet er dan nog maar één in”. Dat laat zij zich maar één keer zeggen en na een paar mooie acties zet zij met een mooi schot de eindstand 3-2 op het bord.

Een prima oefenpotje,stuk voor stuk lekker gevoetbald, kan weer een heel leuk seizoen worden,

Tot zover tot volgende week,