FC Breukelen 2 bekert verder

2e
afc
We zullen het warme weer maar de schuld geven maar Breukelen speelde stroef tegen de ervaren ploeg van AFC en met de rust stond de 0-0 nog op het scorebord. Breukelen had vooral moeite om een tactisch antwoord te vinden op het 2-spitsen systeem van de Amsterdammers die daarnaast met veel mensen compact achter de bal speelde.

Breukelen had moeite om een gaatje te vinden in de defensie en de spitsen waren niet scherp genoeg bij de 4 kansen die nog te noteren vielen in die eerste helft.

Na de rust verhoogde Breukelen het tempo, waren Hans Kabalt en Oussama Ouhadou de baas op het middenveld en worden er steeds meer gaten in de defensie van AFC geschoten. Uit  een voorzet van de debuterende Donny Kloppenburg scoorde David Rommey de openingstreffer en toen was het gedaan met de weerstand. Vervolgens liep Breukelen via 2 goals van Sven van Vuuren en nogmaals Rommey uit naar 4-0.

Met 7 punten uit 3 gespeelde wedstrijden eindigt FC Breukelen hiermee als poulewinnaar en gaat het door naar de knock-outfase om proberen een ronde verder te komen.

Aaanstaande zaterdag begint de competitie met de lastige uitwedstrijd tegen DOVO 2.