E5 start flitsend

e5
argon
De nieuwe E5 van FC Breukelen, samengesteld uit 3 teams, speelde vandaag zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Traditiegetrouw wordt gestart met de eerste ronde voor de beker. Zo speelden we vandaag tegen Argon E7 die ook bij onze E3 in de competitie uitkomen.

“Wat zijn ze lang” was de eerste kreet die wij hoorden maar gelukkig heeft de lengte niets te maken met voetbalcapaciteit. Onder leiding van scheidsrechter Guido de Ridder werd er stipt op tijd afgetrapt door Argon. Onze jongens namen enigszins een afwachtende houding aan maar door het kordate optreden van aanvoerder Ryan, geholpen door Jorian, werd de schroom afgeworpen en de toon gezet. Via het middenveld werd Levi aangespeeld en hij bediende Deylano op maat. Met een droog schot verzorgde hij de openingstreffer van het seizoen. Door deze vroege goal zakte het team even in door gemakzucht. Wakker geschud door de coaches ging men weer op jacht naar het volgende doelpunt.

Maar het duurde toch 10 minuten voordat Presley met een afstandsschot van links de score verdubbelde. Direct na de aftrap werd de bal weer veroverd en kon, na een mooie pass van Timo, Deylano uitbreiden naar 3-0. Hierna was het Argon die een aantal kansen kreeg maar werden deze op één na allemaal in de kiem gesmoord. Het enige schot op goal werd vakkundig verwerkt door Keeper Samuel. De eerste helft werd hierna ondanks vele kansen beëindigd met een 3-0 voorsprong.

De vooraf besproken punten als over- en samenspelen werden nog even aangehaald, evenals het feit dat het “lekker” beginnen is op deze manier. Met Lars inmiddels in het veld werd er afgetrapt en bleek hij, juist door het niet houden van zijn positie, de jongens weer in het zadel te helpen. Dwalend over het veld zorgde hij 5 minuten na rust voor de zeer veilige marge van vier. Maar ook door spelen en veranderen van posities kreeg Argon zijn treffer en stond het onnodig 4-1.

Dat Lars zijn inzet verdeeld over de wedstrijd bleek. Vijf minuten na zijn eerste treffer liet hij zijn 2e aantekenen. Wederom 5 minuten later leek Ryan voor zijn eerste treffer van de wedstrijd te gaan. Na een breedtepass legde hij aan voor een schot maar werd door een elleboog geveld. De goed leidende scheidsrechter zag het voordeel doordat Lars de bal oppikte en zo zijn hattrick kon scoren. Tussen deze goals door waren er een aantal spaarzame aanvallen voor Argon maar kwamen door goed verdedigen en keeperswerk niet tot scoren.

Met nog 2 minuten op de klok en een corner voor Argon werd de laatste aanval van de ‘All Whites’ ingeleid. Iedereen van Argon was voorin meegekomen en met dertien man op 20 vierkante meter plukte keeper Samuel de bal uit de lucht. Zonder zich te bedenken nam hij direct de uittrap en waren het Lars en Deylano die uitbraken. De enige speler van Argon die mee terug rende werd uitgespeeld en zo kon na een rush van 40 meter Deylano zijn derde goal van de wedstrijd maken.

Vlak hierna werd voor het einde van de wedstrijd gefloten. De penalty’s werden door de jongens als een formaliteit beschouwd. Dit was dan ook het enige kritische punt van de verder verwende toeschouwer(s). Zoals zo vaak bij bekerwedstrijden werd het thuispubliek bedankt door de spelers, hand in hand, lopend naast elkaar en juichend naar het publiek. Volgende week wederom een bekerwedstrijd, ditmaal in Wilnis tegen CSW eveneens om kwart voor negen.