Nabrander...

mc1
MC2
Toch nog een laatste verslag van de laatste activiteit van onze dames teams.

De familie BBQ voor de dames MC1/MC2 en ME1 staat op het programma op de eerste herfstdag van dit voorjaar. Als leiding organiseren wij gezellige avonden inmiddels met onze ogen dicht, alleen het weer hebben we niet in de hand, en de hoeveelheid stokbrood. Verder was het allemaal prima geregeld. De bestuurskamer als feestruimte (met dank aan het bestuur), de tent van Martien, mijn “plakband” tent, muziek van Charmaine, vlaggetjes van Chris en een mega koekenpan voor het bereiden van het vlees.

Vanwege de voorspelde regen besluiten we de onderlinge wedstrijd tussen de meiden af te lassen. Met veel moeite krijgen we de tent in de met windvlagen gepaard gaande buien overeind. Ondanks dat Donja zich vastklampt aan de tentstokken dreigt de tent enkele malen inclusief onze kleine spits op te stijgen richting de Scheendijk, met wat scheerlijnen borgen we hem aan de picknicktafels. Voor de zekerheid geven we de vergaderstoelen uit de bestuurskamer een veilig plekje in de kleedkamer, en richten we de bestuurskamer in met terrasstoelen en tafels.

Rond zessen druppelen de eerste meiden met ouders, broertjes en zusjes binnen. Bij binnenkomst eerst melden bij penningmeester Debby voor de financiële verplichtingen. De animo voor deze avond is groot, bijna alle meiden zijn er, in totaal meldde meer dan zeventig personen zich aan. Al snel is het een en al gezelligheid en liggen de eerste stukken vlees op de bakplaat. Chris en ik nemen het verbranden van het vlees op ons en de tap staat onder leiding van Charmaine. Het is hooguit jammer van het weer, maar de sfeer is er niet minder om.

Halverwege de avond hebben de meiden nog een verrassing in huis. Voor alle leiding is een cadeautje of een bloemetje geregeld. Zelf ga ik naar huis met een heerlijk luchtje en een hortensia met daarin als ballen in een kerstboom de foto’s van de meiden MC1. Of het luchtje de zoete wraak is van Daniël No.5 of de oplossing voor het feit dat er nooit iemand met Nikki en mij wil rijden naar uitwedstrijden weet ik nog niet. Ik vind het in ieder geval zeer attent dames, nogmaals bedankt.

Ook is het vanavond afscheid nemen van Bas. Veranderingen op zijn werk laten het leiden volgend seizoen niet meer toe,Bas bedankt, het was gezellig. Bovenstaande houdt wel in dat Charmaine en ik op zoek zijn naar vervanging. Het liefst natuurlijk een leuke moeder. (handig in de kleedkamer red.)

Ondanks dat de schalen met procureur- en speklapjes nog lang niet leeg zijn breien we er rond tienen een einde aan. Tijd om op te ruimen, schoon te maken en geld te tellen. Debby heeft de hele avond op het geld (kistje) gezeten. Alles klopt en met iedereen kan keurig worden afgerekend, inclusief de door Martien geritselde ijsjes.

Het zit er nu echt op, allemaal bedankt voor een mooi seizoen. Op naar seizoen 2015-2016.

Albert den Ouden