FC Breukelen 3 bereikt finale nacompetitie

dhsc
3e
Het derde elftal heeft volgend weekend de kans om promotie naar de reserve 2e klasse af te dwingen. De weg hier naartoe begon met twee overwinningen op AFC en daarna moest de strijd worden aangegaan met de bekende tegenstander DHSC 2. Thuis wist Breukelen door goals van Scott Vorst en Maikel Goossens een 2-0 overwinning uit het vuur te slepen waardoor er met een goede uitgangspositie richting de uitwedstrijd toegeleefd kon worden. Na een succesvol trainingsweekend in Groningen was de teamgeest optimaal geprikkeld om het karwei in Utrecht af te maken.

DHSC had de moed na de eerste ontmoeting zeker nog niet opgegeven en besloot om vanaf de eerste minuut druk te zetten en vol te gaan voor een snelle voorsprong. Breukelen leunde ietwat achterover en kon zich uiteindelijk geen betere openingsfase wensen. Bij de eerste poging tot een aanval legde Olivier Branderhorst de bal breed op Maikel Goossens, die op ongelukkige wijze omver werd gelopen door een verdediger. De strafschop die hieruit voortkwam werd door de spits zelf zonder enige twijfel benut waardoor Breukelen op 0-1 kwam. Dit betekende dat DHSC drie keer moest scoren om een verlenging af te dwingen. Voor het derde elftal was het vooral zaak om vanuit de organisatie te blijven spelen en geen onnodige risico’s te nemen en dat werd naar behoren gedaan. Een eervolle vermelding is hier op zijn plaats voor Jesper Binkhuysen die deze wedstrijd als centrale verdediger liet zien wat er nodig is om een wedstrijd te winnen. Met zijn uitmuntende timing en duelkracht was hij een rots in de branding die het voor de rest van de ploeg een stuk makkelijker maakte om de rust te bewaren.

De tweede helft bleef DHSC alles geven maar na tien minuten viel het doek voor de hardwerkende Utrechters. Na een aanval over links werd de bal laag voorgegeven en dook Peter Kamp op bij de tweede paal. De behendige linkspoot benutte de buitenkans en schoot de Breukelaars hiermee zo goed als zeker naar de finale van de nacompetitie. Hierna was het geloof bij de thuisploeg niet langer aanwezig en kon Breukelen steeds meer kansen creëren. De in bloedvorm verkerende Scott Vorst wist ook in deze wedstrijd weer zijn doelpunt mee te pikken en bracht de score op 0-3. DHSC wist de eer te redden door uit een vrije trap de 1-3 op fraaie wijze binnen te koppen. Ondanks veel ruimte en nog een aantal kansen voor het derde elftal bleef de stand verder ongewijzigd en kan de ploeg zich op gaan maken voor de laatste en beslissende wedstrijd van het seizoen.

Breukelen mag het aanstaande zaterdag 6 juni om 13:00 uur op gaan nemen tegen Desto 2 op het neutrale terrein van vv Kockengen. Ook deze ploeg is een bekende uit de competitie en heeft zich in beide duels een waardig tegenstander getoond. Het zal zonder twijfel een spannende wedstrijd worden waarin opperste concentratie en inzet gevraagd zal worden en iedereen nog eenmaal alles mag geven. U bent uiteraard van harte uitgenodigd om het derde elftal te komen steunen bij hun laatste kunstje van deze voetbaljaargang.