Voorbeschouwing DESTO 2 - FC Breukelen 3 (finale nacompetitie)

desto
3e

Zaterdag 6 juni om 13.00 uur is het dan eindelijk zover. Het derde elftal mag voor de laatste keer dit seizoen de wei in. Op het complex van v.v. Kockengen staat de allesbeslissende finale voor promotie naar de reserve 2e klasse op het programma met als tegenstander DESTO 2. Enkel winst volstaat en FC Breukelen zal zich dan ook nog een laatste keer opladen om alles te geven. Dit seizoen hebben de ploegen elkaar al twee keer eerder ontmoet, beide keren was het een spannend voetbalgevecht, waarbij pas in de slotminuten de beslissing viel.

In de laatste wedstrijd voor de winterstop wist FC Breukelen zich ternauwernood als winterkampioen te kronen toen in een wedstrijd vol drama een nipte 1-2 zege werd geboekt. In een wedstrijd met twee rode kaarten en kansen voor beide ploegen werd de wedstrijd uiteindelijk beslist door Peter Kamp die de rebound van zijn eigen strafschop binnen werkte in de slotminuten van de wedstrijd. Hierdoor stond DESTO met lege handen, maar toonde zich een waardig tegenstander.

In de tweede seizoenshelft was er opnieuw sprake van een spektakelstuk dat met de hakken over de sloot in een overwinning resulteerde voor FC Breukelen. Na een 0-1 achterstand boog de thuisploeg dit om in een 2-1 voorsprong. Toen DESTO vlak voor tijd een penalty benutte, leek puntverlies onvermijdelijk. Wonder boven scoorde het derde elftal in de slotseconden nog 3-2, waardoor DESTO opnieuw het nakijken had.

Uit de twee ontmoetingen is gebleken dat DESTO over enkele technisch zeer vaardige spelers beschikt die uit het niets een kans kunnen creëren. Het is dan ook zaak dat er vanuit een sterke organisatie geopereerd zal worden, zodat er geen ruimte ontstaat voor deze spelers om gevaarlijk te worden. Daarnaast kan FC Breukelen vertrouwen putten uit het feit dat de ploeg deze jaargang vrijwel elke wedstrijd tot scoren is gekomen. Het zal dus belangrijk zijn het geduld te bewaren en toe te slaan wanneer dat mogelijk is.

Het derde elftal heeft momenteel nog te kampen met enkele twijfelgevallen voor zaterdag, maar hoopt met een nagenoeg fitte selectie te kunnen afreizen naar Kockengen. Alle steun is welkom en u bent dan ook van harte uitgenodigd om zaterdag 6 juni om 13.00 uur bij v.v. Kockengen de ploeg naar de overwinning te helpen. Hopelijk tot zaterdag!